V uvodni nedeljski tekmi se bosta v prestolnici v Športnem parku Šiška pomerila novinca v letošnji izvedbi Prve Lige Telekom Slovenije. V okviru 3. kroga bo Bravo ob 17.30 uri gostil CherryBoy24 Tabor Sežano, pravico na srečanju bo delil Nejc Kajtazović.


Nogometaši ljubljanskega Brava, ki po dveh nastopih med elito še niso osvojili točke, bodo tokrat proti Kraševcem lovili prvi komplet treh točk. Ljubljančani so pretekli vikend na Fazaneriji, kar trikrat zatresli mrežo črno-belih, a tudi trije zadetki varovancev Dejana Grabića niso bili dovolj za točko. Na ravnici je bil izjemno razpoložen Aljoša Matko, ki je dosegel dva zadetka, prva prvoligaška, in bo tudi tokrat eden izmed glavnih adutov Dejana Grabića. Kar ogromno težav so imeli Ljubljančani na ravnici z obrambo, saj so prejeli kar štiri zadetke, tokrat bodo morali Ljubljančani bistveno bolj strniti svoje vrste, saj bo tudi tokrat obramba ključni moment za osvojitev treh točk. Strelec dveh zadetkov proti Muri Aljoša Matko pred srečanjem proti sežanskemu Taboru poudarja, da bo rezultat prišel sam od sebe. »Treba je dobro odigrati, potem bo rezultat prišel sam od sebe.«

V Sežani so pretekli teden v drugi domači tekmi proti Celju Kraševci po zadetku Leona Severaj prišli do prve zmage, kar je zagotovo dobro vplivalo na moralo ekipe varovancev Andreja Razdrha. Sežančani lahko tako v prestolnico odpotujejo, bistveno manj obremenjeni, saj so prvo »nujno« zmago ulovili, ob tem pa proti gorfom pokazali predvsem trdnost v obrambni vrsti na čelu z Arienom Renerjem, ki je zaustavil vse poskuse Celjanov. Bistvena za tri točke Sežančanov pretekli teden je bila torej kompaktnost v obrambi in nepopustljivost varovancev Andreja Razdrha čez celotno srečanje, kar bi lahko bilo glavno orožje tudi tokrat v kolikor si želijo Kraševci prestolnico zapustiti neporaženi.

Bravo in Tabor Sežana sta se v lanski sezoni pomerila na dveh medsebojnih obračunih 2. slovenske nogometne lige, vsaka izmed ekip je slavila po enkrat, oboji so tri točke osvojili pred svojimi navijači. Bo tokrat obveljala statistika iz lanske sezone, in bo Bravo prišel do prvega kompleta treh točk med prvoligaši, ali se bodo druge zaporedne zmage veselili nogometaši Tabor Sežane?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…