V poletnih mesecih prvoligaši ne mirujejo, saj v tem času klubi opravijo večino predvidenih prestopov in gradijo ekipo za novo sezono.


Tudi v Triglavu se soočajo s spremembami v ekipi, nekateri igralci odhajajo, prihajajo pa novinci, ki si želijo izboriti mesto v ekipi. Takoj ob koncu lanske sezone so ekipo zapustili trije zelo pomembni igralci. Najboljši strelec kranjske ekipe s 14 zadetki Enis Đurković je že pozimi sklenil dogovor z ljubljansko Olimpijo. V Domžale se je preselil Anže Jelar.  Gorenjsko prestolnico pa zapušča tudi Srb Vlado Šmit (konec posoje).

V poletnem prestopnem roku bosta novo sredino iskala tudi brata Aleš in Matej Poplatnik. Dragan Ovčina se je odločil, da bo nove športne izzive iskal v Avstriji. V ekipi si mesta nista uspela izboriti Nejc Zupančič in Bojan Đurić.

“Res je, ekipa za novo sezono bo precej spremenjena. Nekateri posamezniki ne zmorejo tempa zaradi službenih obveznosti ali so se zasitili sredine, drugi se niso uveljavili, tretji imajo prevelike finančne zahteve. Njihov interes je potrebno spoštovati, na nas pa je, da najdemo posameznike, ki jim igranje v Triglavu predstavlja izziv. Vsem odhajajočim igralcem se Triglav zahvaljuje za njihov doprinos k preteklim rezultatom in jim želi veliko uspeha v nadaljni karieri. Pomembno je, da ostajajo nosilci pomladne ekipe Pelko, Šturm, Klemenčič, Zolič, Diallo, Pokorn, Diny, Bubanja, Krcič,” je o spremembah za spletno stran Triglava potrdil športni direktor Robert Misja.

Kranjčani so že prestavili prvo okrepitev – v Kranj se je vrnil 24-letni stari znanec Bernard Stjepanović. Veliko pričakujejo tudi od povratnika po poškodbi Ajdina Redžića. Igralski kader še ni izoblikovan v celoti, zato se v Kranju na preizkušnji nahaja precej mladih neizkušenih igralcev.

“Naša želja je imeti 24 enakovrednih nogometašev, a to je utopija. Imamo nekaj nogometašev s prvoligaškimi izkušnjami, ostali te podlage še nimajo, zato jim tovrstne preizkušnje še kako prav pridejo. A nekateri so se izkazali že proti Rijeki, predvsem mislim na Matica Severja, Mustafo Nukiča in še nekatere. Naša naloga je najti 15 do 18 igralcev za prvenstvo, ki bodo sposobni igrati na primernem nivoju. Ekipo bomo sestavili znotraj finančnih zmožnosti kluba, predvidevam, da bomo imeli sila mlado moštvo za prihajajoče prvenstvo, zato bomo morali trdo garati, biti čvrsti in predvsem učinkoviti,” je ekipo in priprave ocenil Ljubljančan Dušan Kosič. Z nekaterimi igralci se je Triglav že dogovoril in bodo predstavljeni jutri. Na podlagi odigranih prijateljskih tekem naj bi bili branilec Matija Boben, Mustafa Nukić, Nejc Križaj. Pogovori pa potekajo še z nekaterimi igralci (Milan Đajić, Niko Snoj, Momir Bojić) …

Zaradi prihodov in odhodov igralcev je mlado moštvo še neuigrano, zato potrebujejo čas. S tem problemom se v Kranju soočajo vsako leto. Žal Triglav nima denarja za drage in kvalitetne okrepitve,  zato radi ponudijo priložnost še mladim in neuveljavljenim igralcem iz 2. ali 3. lige. Nekateri so to priložnost odlično izkoristili, npr. predlani je zablestel Ajdin Redžić, ki je pred tem igral pri nižjeligašu NK Jesenice, lani je eksplodiral Enis Đurkovič, ki se je kalil v 3. ligi, ne smemo pozabiti na brata Poplatnika. Kako pa bo letos, pa bomo videli. Pustimo se presenetiti …

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…