Celjani ostajajo v lovu na četrto Gorico, po tem ko so proti Aluminiju prekinili serijo treh zaporednih remijev. Grofje za četrtim mestom zaostajajo šest točk, medtem ko Kidričani niso izkoristili priložnosti, da bi se z zmago zavihteli na želeno osmo mesto, pred Krško. Že v prvem polčasu je zmagovalca odločil gol Jucieja Lupete.


“Čestitke Celju za  zasluženo zmago. Danes smo šli v tekmo z malce drugačnim načrtom. V prvem polčasu smo dopustili nasprotniku več posesti in čakali na svoje priložnosti iz protinapadov. Imeli smo eno oziroma dve solidni situaciji, vendar ju nismo izkoristili. Glede na to, da je bila tekma trda in moška, na takšnih tekmah odločajo malenkosti in to se nam je zgodilo v prvem polčasu. Ena nepazljivost … Celjani so dobro igrali preko bočnih položajev in sledil je dober zaključek. V sredini smo stali predaleč od igralca in prišlo je do kazni. V drugem polčasu smo ponovno spremenili sistem in se vrnili na star. Poizkušali smo ustvarjati večji pritisk, Celjani niso imeli več tako visoke posesti, vendar so zelo pametno zapirali prostor in nam niso dopuščali veliko. Zmaga Celja je vsekakor zaslužena, medtem ko sam ne morem biti zadovoljen z igro v napadu,” je po tekmi priznal gostujoči strateg Slobodan Grubor.

Več razlogov za zadovoljstvo je imel Igor Jovićević, ki je prav tako posegel po spremembi sistema: “Mislim, da smo bolje odprli tekmo ter šli v dvoboj z jasno idejo, kako prebiti obrambo Aluminija. Opazili smo, da so spremenili sistem, ampak so morali tudi oni opaziti, da smo ga tudi sami in smo igrali z dvema napadalcema, kar delamo zelo redko oziroma ko rešujemo položaj. Danes smo se odločili, da tako igramo od začetka. Vedeli smo, da bomo morda imeli malo manj posesti, vendar smo vseeno potiskali oba krilna igralca v sredino. Volaš se je spuščal med linijami, poizkušali narediti višek in odpirati boke. Preko enega takšnih napadov smo prišli do zaključka, v katerem sta oba današnja napadalca prišla do žoge, eden je udaril žogo, drugi pa jo dobil in načrt, ki smo si ga zamislili, se je uresničil. Mislim, da je v drugem polčasu prišlo do nekaj panike. To, kar se je dogajalo na prejšnjih tekmah, ko je nasprotnik morda nezasluženo zabil gol v zadnjih sekundah, nam je prišlo pod kožo. Odločili smo se, pa tudi nasprotnik nas je malce prisilil, da igramo na protinapade in v nadaljevanju smo imeli štiri, pet priložnosti, da tekmo zaključimo, vendar se je dvoboj končal z 1-0. Tri pomembne točke, po katerih ostajamo v igri in blizu Gorice.”

Dvoboj na Areni Petrol je bil nekaj posebnega za Lovra Cveka, saj je prvič zaigral proti nekdanjemu moštvu. “Po začetku tekme sem vse misli usmeril proti svoji ekipi, da tekmo čim bolje odigramo in zmagamo, kar nam je na koncu tudi uspelo. Fante iz Aluminija spoštujem in ni bilo težav,” je dejal 21-letni Hrvat, ki na slovenskih zelenicah igra že tretje leto. Tudi nekdanji član Zavrča je po srečanju razkril načrt Celjanov, ki se je iztekel po željah: “Čim prej smo želeli povesti. Po tem smo malo padli, ampak še vedno imeli pobudo, poizkušali smo in imeli priložnosti. Na žalost nismo zabili, vendar se je na koncu končalo z 1-0 in zadovoljni smo. Obvladovali smo situacijo. Aluminiju smo prepustili, da so igrali na dolge žoge, ki pa smo jih pobirali, tako da ni bilo težav.”

“Že pred tekmo smo vedeli, da nas čaka kvaliteten nasprotnik. V prvem polčasu smo poizkušali z novim sistemom, kar se ni izkazalo kot dobra poteza, saj si je nasprotnik zaradi naše nekompaktnosti ustvariti nekaj priložnosti. V drugem polčasu smo zaigrali nekoliko drugače, kar se je obneslo za dobro, vendar pa si je nasprotnik po naših napakah vseeno ustvarjal priložnosti in mislim, da smo lahko na koncu kar zadovoljni z izidom,” je bil po minimalnem porazu iskren gostujoči kapetan Matic Vrbanec.

Drugi asistent prvenstva se je ob tem že ozrl proti prihajajoči preizkušnji: “Čaka nas še ena težka tekma, saj so Radomlje sedaj popolnoma neobremenjene. Lovimo osmo mesto, za katero vemo, kaj prinaša, zato se bomo morali na nasprotnika dobro pripraviti in se potruditi, da bodo vse tri točke ostale doma, kar verjamem, da bodo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…