Po pravkar končanem reprezentančnem odmoru se na nogometne zelenice ponovno vračajo slovenski prvoligaški klubi, ki bodo odigrali tekme 17. kroga državnega prvenstva.


Najzanimivejši dvoboj se obeta že v petek, ko se bosta v Stožicah pomerila drugo oziroma tretjeuvrščeni moštvi Olimpije in Mure. Da bo zanimanje javnosti še večje kot sicer pa je poskrbela tudi sodniška organizacija NZS, ki je na tako pomembno tekmo delegirala kar ljubljanskega sodnika. Pravico na dvoboju bo namreč delil Dragoslav Perić, ki je član MDNS Ljubljana.

Perić bo na uradnem zapisniku sicer označen  kot Kranjčan, kjer je uradno prijavljen, a ni dvoma, da deluje v sklopu ljubljanske sodniške organizacije. Zaplet, kateremu se bi sodniška organizacija zlahka izognila in na pomemben dvoboj delegirala sodnika, ki je član katere druge organizacije. Ali Perić dejansko živi v Kranju nimamo podatka, a se v nogometnih krogih šušlja, da nekateri sodniki ne živijo v krajih, v katerih so uradno prijavljeni.

To sicer ni prvič, da bodo tekme Olimpije sodili ljubljanski sodniki, saj je podoben scenarij postal v tej in prejšnjih sezonah pogost tudi ob tekmah med Olimpijo in Domžalami, čemur so Domžalčani že večkrat javno nasprotovali, a so vedno znova pri sodniški organizaciji naleteli na gluha ušesa. Ljubljansko-kranjsko sodniško “navezo” so pred tedni kritizirali tudi v taboru Maribora, ko so v javnosti polemizirali o sodniški problematiki v slovenskem nogometu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…