Prvenstvena zmaga Prekmurcev nad Celjani v desetem krogu Prve lige, je za Muro terjala velik davek. Kaj velik, ogromen! Ob enem od drsečih štartov se je namreč huje poškodoval njihov kapetan Alen Kozar, ki je po poročanju medijev že končal z letošnjo sezono.


Ko je Mura v desetem krogu gostila Celje, se je po tekmi o dogajanju na igrišču še veliko govorilo. Največ zanimanja je požela sodniška odločitev, ki je Murašem prinesla pomembno zmago, tokrat pa s Fazanerije prihajajo veliko bolj črne novice. Ko je Alen Kozar v prvem polčasu z drsečim štartom želel zaustaviti gostujočega nogometaša Mitjo Lotriča, je soboški sedmici obrnilo koleno.

Kaj kmalu po štartu je bilo jasno, da je prišlo do hujše poškodbe. Kozarja so odpeljali z igrišča, najhujšega pa se je po tekmi bal tudi glavni trener Ante Šimundža. »Ne kaže dobro,« je po tekmi povedal trener Mure. Prvi zdravniški pregledi so potrdili, da poškodba ni lahka, po dodatnih pregledih pa so sporočili še hujše novice. Štiriindvajsetletnemu vezistu so potrdili, da si je ob štartu huje poškodoval koleno. To je potrdil tudi Kozar: »Poškodovana je sprednja križna vez,« je za časnik EkipaSN dejal kapetan črno-belih.

Soboško sedmico čez približno tri tedne čaka operacija, ki jo bodo opravili v Celju. Ker gre za težak poseg, Kozarja čaka tudi dolgotrajno okrevanje. Po poškodbi sprednje križne vezi bo vezist okreval kar sedem do osem mesecev. To zanj pomeni konec sezone, za Muro pa enega najhujših udarcev, ki si jih lahko zamislijo.

Muraši bodo že v naslednjem krogu odigrali eno najtežjih tekem, saj se odpravljajo na vroče gostovanje v Maribor. Pri klubu poročajo, da so v prvih dneh predprodaje prodali že več kot 600 vstopnic, tako da si Muraši tudi tokrat obetajo veliko podporo s tribun.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
  • Olimpijin ponoven zmenek z eksoti?

    Olimpija si je s tretjim mestom zagotovila kvalifikacije za Konferenčno ligo, kjer bo v pr…
  • Kdo so možni nasprotniki Mure?

    Po tem, ko nas je Mura lani navduševala v Konferenčni ligi, bo letos pot zanje do tja prec…
  • Ibričić: Bilo je prelepo

    V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpijin ponoven zmenek z eksoti?

Olimpija si je s tretjim mestom zagotovila kvalifikacije za Konferenčno ligo, kjer bo v pr…