Koprčani so dobili nedeljski dvoboj ekip, ki sta v minulih krogih zabeležili štiri zaporedne poraze. Šok terapija z menjavo trenerja je zalegla, saj je Alen Ščulac svoje varovance popeljal do zanesljive zmage z 1:3. Vse tri zadetke so Koprčani dosegli že v prvem polčasu, Novomeščanom pa ni pomagal niti lep zadetek Denisa Mojstrovića. Dolenjci ostajajo na predzadnjem mestu lestvice, Koprčani so vsaj za zdaj na šestem.


Uvodnih 35 minut srečanja ni prineslo nič kaj kvalitetne nogometne predstave. V začetnih desetih minutah so gledalci sicer videli po en poizkus na vsaki strani. Najprej je streljal Guberac, a Obradović ni imel težav z lovljenjem žoge, na nasprotni strani igrišča pa je Perić meril mimo vrat. Koprčani so hitro prevzeli pobudo in imeli terensko pomoč, a si resnejših priložnosti niso uspeli pripraviti. Omeniti velja poizkus Štromajerja, a je bil Obradović na mestu. Novomeščani, ki so se osredotočili na protinapade, so prvo nevarnejšo akcijo izpeljali v 29. minuti, ko je Fuček po levi strani igrišča žogo hitro popeljal na koprsko polovico, po predložku pa je pred golom malce nerodno posredoval Hadžić, a nobenega od domačih napadalcev ni bilo v bližini, da bi izkoristil darilo koprskega branilca. Zadnjih deset minut je pripadlo gostom, ki so med tednom, po porazu z Olimpijo odslovili trenerja Vanolija. Guberac je v 36. minuti izvedel prosti strel z desne strani igrišča, Dolenjci so v kazenskem prostoru pozabili na Žiberta, ki je z glavo najprej zadel levo vratnico, a pozorno spremljal odbito žogo in jo ob pasivnih domačih branilcih pospravil v mrežo. Že dve minuti kasneje so Koprčani povišali vodstvo. Po podaji s kota je najprej z glavo streljal Halilović, Obradović je žogo zaustavil na gol črti, tam pa jo je v mrežo pospravil neovirani Damir Hadžić. To pa še ni bilo vse, kar so Primorci pripravili za prvi polčas. V 43. minuti je Ivetić žogo iz avta vrgel vse do bližnje vratnice, kjer se je boril Štromajer, nakar je Lotrič v gneči, s šestih metrov zatresel prečnik, žogo pa je, po strelu z volejem, za hrbet Obradovića poslal Pučko.

Tudi drugi polčas so bolje odprli Koprčani. Ti so v 50. minuti izpeljali hiter protinapad, ki ga je po globinski podaji s strelom v daljši kot zaključil Pučko, a se ob strelu hitronogega Prleka izkazal Obradović, le nekaj sekund zatem je z 20 metrov v naročje domačega vratarja meril še Guberac. Gostje so nevarneje zapretili tudi v 58. minuti, ko je po prostem strelu Guberca z glavo meril Štromajer, ki pa je za malce zgrešil ob levi vratnici domačih vrat. V začetku 61. minuti si je po prostem strelu Guberca manjšo napako privoščil še Obradović, a mu je na njegovo srečo žoga ušla zgolj v kot za Koper. Zato pa se je domači vratar izkazal v 62. minuti, ko se je pred njim znašel Pučko, a je dvoboj dobil hrvaški vratar. Dve minuti kasneje so prvič v drugem polčasu zapretili tudi Dolenjci, po prostem strelu je v osrčju kazenskega prostora najvišje skočil rezervist Šaban, a je znižanje izida preprečil okvir vrat, po novem poizkusu pa je strel ukrotil Radošević. V 67. minuti so po hitrem napadu znova pretili Koprčani, Lotrič je potegnil po levi strani igrišča, nato pa na drugi vratnici iskal osamljenega Pučka, a je Obradović predvidel namero koprske desetice. V 71. minuti je s silovitimi strelom z razdalje dlani Radoševića ogrel Jurić, a je gostujoči vratar z nekaj težavami ukrotil žogo. Si je pa gostujoči čuvaj nekaj neprevidnosti privoščil v 73. minuti, ko je Mojstrović izvedel prosti strel z leve strani, s težkega položaja poizkusil z neposrednim strelom na gol in žogo poslal preko Radoševića, v daljši kot gostujočih vrat. Mojstrovič je koprska vrata z novim udarcem iz prostega strela ogrozil tudi v 79. minuti, ko je žoga, potem ko je preletela nekaj glav v kazenskem prostoru, za las zgrešila levo vratnico. To pa je bila tudi zadnja omembe vreda akcija na tekmi, Koprčani so v zaključku tekmo mirno pripeljali do konca in pod vodstvom Alena Ščulca prekinili serijo štirih zaporednih porazov, Novomeščanov pa zadali peti zaporedni poraz. Bo Miloš Rus preživel reprezentančni premor?

Po tekmi sta se od svojih zdaj že bivših soigralcev poslovila Matko Obradović in Martin Kramarič, ki bosta nogometno kariero nadaljevala pri Mariboru.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…