Tudi v četrtem krogu 1. SNL smo znova lahko spremljali samo štiri tekme, saj je dvoboj med Olimpijo in Mariborom predvsem na željo Ljubljančanov oziroma njihovega predsednika bil preložen že pred tedni. Na štirih srečanjih so sodniki tokrat pokazali 16 rumenih kartonov in povprečje na posamezno tekmo tako ostaja na približno istem nivoju kot v prejšnjih treh krogih. Polovico vseh rumenih kartonov je v Kopru pokazal glavni sodnik Andrej Žnidaršič, ki se je med srečanjem večkrat znašel pod udarom kritik igralcev obeh moštev, čeprav je svoje delo vendarle oddelal solidno. Na tekmi v Novem mestu je Dragoslav Perić pokazal direktni rdeči karton Nejcu Skubicu zaradi igranja z roko. Perić je ocenil, da je Skubic z roko igral namerno in tako preprečil nevarno situacijo pred golom Vidmarja, čeprav je ob podaji napadalec Krke morda bil celo v prepovedanem položaju. Skubic in Štulac, ki je prejel dva rumena kartona na tekmi med Koprom in Celjem, bosta oba počivala v naslednjem krogu. Tekmo prepovedi je prejel tudi domžalski športni direktor Matej Oražem, ki je bil zaradi burnih protestov izključen na srečanju v Novem mestu.


ZAVRČ 0:2 GORICA, 2. avgust 2013
Glavni sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana), 1. pomočnik: Primož Arhar (Vrhnika), 2. pomočnik: Jure Praprotnik (Ljubljana), 4. sodnik: Marko Stančin (Ljubljana), 5. sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika), 6. pomočnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)

V Zavrču smo zabeležil dva omembe vredna dogodka. Najbolj sporen se je zgodil v 6. minuti, ko je stranski sodnik dvignil zastavico in zaustavil obetaven napad domačih, ko bi se Fuček in Golubar znašla sama pred vratarjem Goričanov. Golubar je ob podaji sicer bil najbližji goriškemu vratarju, vendar na igro ni vplival in je v tem primeru šlo za pasiven prepovedan položaj.  Bučni protesti igralcev in navijačev Zavrča niso zalegli in ostalo je pri (napačni) sodniški odločitvi. Do konca polčasa so pri sodniku protestirali tudi igralci Gorice, ki so v 15. minuti zahtevali enajstmetrovko potem, ko je domači vratar Fink z drsečim startom prvo izbil žogo in kasneje podrl še goriškega napadalca. Glavni sodnik Mitja Žganec je situacijo pravilno ocenil in ni pokazal na belo točko. Žal oba dogodka nista bila vključena v povzetek srečanja na uradni strani Prve Lige: klik

KOPER 1:1 CELJE, 3. avgust 2013
Glavni sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj), 1. pomočnik: Franci Pavlič (Laze v Tuhinju), 2. pomočnik: Andraž Kovačič (Preserje), 4. sodnik: Marko Podgoršek (Duplje)

Veliko dela na hudi pripeki v Kopru je imel Andrej Žnidaršič, ki je na srečanju med Koprom in Celjem pokazal kar osem rumenih kartonov, enega rdečega in dosodil še najstrožjo kazen. Slednjo je pravilno dosodil v 38. minuti, ko je Galešić v kazenskem prostoru gostov izigral Krajcerja, ki je stegnil nogo in zrušil nekdanjega U21 bosanskega reprezentanta. Le dve minuti kasneje so Koprčani znova zahtevali enajstmetrovko. Lotrič je prodiral in po dvoboju z Žitkom padel, vendar je to storil malce prehitro in preveč teatralno, da bi lahko Žnidaršič vnovič pokazal na belo točko. Koprčani so v 50. minuti ostali tudi z igralcem manj, ko je Štulac prejel drugi rumeni karton, ker je namerno preprečil hitro izvedbo prostega strela Celjanov na sredini igrišča. Okrog tega so pravila povsem jasna in to je bila še ena pravilna odločitev glavnega sodnika. Igralci Kopra so novo enajstmetrovko zahtevali dvanajst minut kasneje, ko je žoga v kazenskem prostoru gostov oplazila roko Krajcerja, vendar po našem mnenju premalo, da bi Žnidaršič pokazal na belo točko. Tega so se najbrž zavedali tudi Koprčani, ki pri sodniku niso preveč protestirali.

Prekršek za najstrožjo kazen je mogoče videti od 1:20 naprej, drugi rumeni karton Štulca od 2:05 naprej in situacijo iz 62. minute, ko so Koprčani še tretjič na srečanju zahtevali najstrožjo kazen, od 2:40 naprej na uradni spletni strani Prve Lige: klik

KRKA 3:0 DOMŽALE, 3. avgust 2013
Glavni sodnik: Dragoslav Perić (Kranj), 1. pomočnik: Andrej Kokolj (Škofljica), 2. pomočnik: Mitja Podobnik (Veliki Gaber), 4. sodnik: Roman Glažar (Ptuj)

Najbolj sporna situacija na dvoboju v Novem mestu se je zgodila v 43. minuti, ko je Nejc Skubic zaradi igranja z roko prejel direktni rdeči karton. Po mnenju Dragoslava Perića je Skubic z roko namerno preprečil podajo do Maroševića, ki bi se tako znašel iz oči v oči z vratarjem Vidmarjem. Ob tem se poraja tudi vprašanje ali je Marošević ob podaji bil v prepovedanem položaju. Ob ogledu posnetka se zdi, da je prepovedan položaj dejansko bil in bi igra morala biti prekinjena.

Dogodek si je mogoče ogledati na uradnem video povzetku tekme na strani Prve Lige (od 1:25 naprej) ali pa na spodnjem posnetku (od 1:45 naprej):

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…