CELJE 2:1 KRKA, 5. april 2014
Glavni sodnik: Bojan Mertik (Odranci), 1. pomočnik: Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec), 2. pomočnik: Borut Anželj (Tišina), 4. sodnik: Sašo Habjanič (Murska Sobota)


Celjani so v dvoboju dveh ekip iz začelja lestvice uspeli osvojiti vse tri točke in to kljub dejstvu, da so večino tekme igrali z igralcem manj. V 25. minuti je namreč bil izključen Gobec, ki je želel izbiti žogo, vendar je s polno močjo udaril po nogi Perića in zasluženo prejel karton rumene barve (na posnetku od 0:55), celjski kapetan pa je v dobri minuti prejel dva rumena kartona in moral zapustiti igrišče. V domačem taboru pa so imeli po tekmi precej pripomb na delo sodnikov.

DOMŽALE 3:1 KOPER, 5. april 2014
Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin), 1. pomočnik: Janez Bezjak (Gorišnica), 2. pomočnik: Uroš Bensa (Kojsko), 4. sodnik: Aleš Skok (Kidričevo), 5. sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah), 6. sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)

Na srečanju med Domžalčani in Koprčani se je edina omembe vredna zadeva med tekmo zgodila v 79. minuti, ko je napadalec Domžal Aneff zabil gol, ki pa ga je glavni sodnik Jug na signalizacijo svojega pomočnika Bense pravilno razveljavil. Pred zaključnim strelom Aneffa je namreč z atraktivnim strelom iz roba kazenskega prostora Zec stresel okvir vrat, žoga pa se je šele nato odbila do Urugvajca, ki je ob prvem strelu stal globoko v prepovedanem položaju, kar potrjuje tudi posnetek na videu spodaj (od 1:50).

Je pa to srečanje imelo dokaj komično nadaljevanje, potem ko je namestnik disciplinskega sodnika NZS Roman Rogelj obema kluboma izdal ukor, ker so igralci obeh ekip zamudili na zadnji pregled opreme pred tekmo, zaradi česar se je tekma začela s štiri minutno zamudo. Na izdan ukor sta se v skupni izjavi za javnost odzvala tudi oba kluba, ki pa se na odločitev ne bosta uradno pritoževala. Dejstvo vsekakor je, da je stadion v Domžalah “specifičen” in da so garderobe v klubskih prostorih na drugi strani Kopališke ceste, ter da morajo igralci, sodniki in ostali funkcionarji od garderob do igrišča prehoditi okrog 100 metrov poti, ki na polovici poti teče tudi pod mostom nad reko Kamniško Bistrico. Dejansko je sodniški žvižg praktično nemogoče slišat iz garderob na igrišče in ob tem se je potrebno vprašati, ali je res bilo enemu od sodnikov težko prehoditi omenjeno razdaljo in igralce opozoriti, kot je praksa na tem stadionu že vrsto let.

ZAVRČ 1:1 RUDAR VELENJE, 5. april 2014
Glavni sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj), 1. pomočnik: Gorazd Prelog (Preddvor), 2. pomočnik: Tadej Friš (Sladki Vrh), 4. sodnik: Boris Tošeski (Medvode)

V Zavrču so domačini osvojili svojo prvo spomladansko točko, vendar bi ob kvalitetnejšem sojenju morda izvlekli tudi kaj več, saj so kar dvakrat bili oškodovani, potem ko glavni sodnik Kajtazović v obeh primerih ni želel piskati najstrožje kazni v domačo korist. Prva sporna situacija se je zgodila pri izidu 1:0, in sicer v 39. minuti, ko je v svojem kazenskem prostoru Klinar s štartom s hrbta in evidentnim prekrškom zaustavil domačega napadalca Smrekarja (od 1:06 naprej). V tem primeru je Kajtazović slabo spremljal akcijo in je bil daleč stran od mesta dogajanja, vendar pa je njegov 1. pomočnik Prelog bil v neposredni bližini in je prekršek moral videti. Druga sporna situacija se je zgodila sredi drugega polčasa pri izidu 1:1, ko je Kresinger ob dolgi podaji v kazenski prostor gostov skočil najvišje in s približno 13 metrov žogo z glavo poslal proti vratom Rozmana, vendar pa je njeno pot proti vratom z roko prestregel eden od velenjskih branilcev. Igranje z roko je bilo evidentno, saj ta niti slučajno ni bila v naravnem položaju (visoko dvignjena nad glavo) in so jo lahko videli prav vsi na stadionu, z izjemo Kajtazovića in njegovega 2. pomočnika Friša, ki je stal v liniji, vendar se tudi on ni odločil za signalizacijo z zastavico. Globoko v sodnikovem dodatku je sicer pri domačih bil izključen Kokol. Po globoki podaji v kazenski prostor je Rozman skočil na žogo, v istem trenutku pa je na njo nespametno in s podplatom nevarno štartal tudi Kokol in prišlo je do trka obeh igralcev. Gostujoči vratar se je nato začel zvijati v “bolečinah” in se nato po dobrih 20 sekundah nemudoma vstal ter z domačim krilnim branilcem želel še fizično obračunati, vendar je Kajtazović hitro umiril strasti. Rozmanu je nato pokazal rumeni karton, Kokolu pa rdečega in predčasno pot pod prho. Mariborčan v dresu Zavrča je za rdeči karton naknadno bil kaznovan s tremi tekmami suspenza. So se pa ponovno “izkazali” montažerji uradnega povzetka na Prvi Ligi, saj evidentnega igranja z roko branilca Rudarja v svojem kazenskem prostoru ter rdeči karton Kokola  niso vključili v vsega 2:22 minut dolg povzetek.

GORICA 0:0 OLIMPIJA, 5. april 2014
Glavni sodnik: Miran Bukovec (Lendava), 1. pomočnik: Simon Smej (Fokovci), 2. pomočnik: Štefan Kepe (Lendava), 4. sodnik: Uroš Benc (Rače), 5. sodnik: Roman Glažar (Ptuj), 6. sodnik: Tadej Mežnar (Maribor)

V Novi Gorici gledalci niso videli zadetkov, so pa kar štirikrat videli zahteve po najstrožji kazni. Prvič že po 19. minutah igre, ko je v domačem kazenskem prostoru padel Vukčević. Črnogorec v dresu Olimpije je padel ob posredovanju Berarrdocca, ki je gostujočega branilca sicer zadel v nogo, vendar je slednji tudi zelo teatralno padel in želel enajstmetrovko izsiliti. V 27. minuti so nato najstrožjo kazen zahtevali domačini in bi jo bržčas morali dobiti. Ob prodoru Lapadule je žogo narahlo z roko preusmeril Mitrović in ji spremenil smer (od 0:30 naprej). Podoben scenarij kot v 19. minuti se je zgodil v 36. minuti na nasprotni strani, tokrat sta v glavnih vlogah bila Mitrović in Misuraca in tudi tokrat je prišlo do rahlega dotika, vendar je v tem primeru Italijan v vrstah Goričanov želel najstrožjo kazen izsiliti. V 55. minuti pa še en padec v kazenskem prostoru, in sicer je pred vrati Šelige padel Lapadula, vendar pa je Italijan prekršek zaigral in za simuliranje zasluženo prejel rumeni karton.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez zmagovalca v Kopru

Koper je v 32. krogu Prve lige Telemach gostil ljubljanski Bravo. Tekma v Kopru se je konč…