17 rumenih kartonov, ena dosojena enajstmetrovka ter nič rdečih kartonov so bilanca dokaj mirnega 23. kroga, ki sicer ni bil popoln, saj je nedeljska tekma med Triglavom in Koprom odpadla zaradi razmočenega terena, ki ni dopuščal, da bi se srečanje odigralo v regularnih razmerah in tako so se sodniška ekipa na čelu katere je bil Bojan Mertik in delegat tekme 10 minut pred pričetkom povsem pravilno odločili, da se tekma ne odigra oziroma da se prestavi na kasnejši termin. Od preostalih štirih srečanjih izdvajamo tisti iz Maribora in Nove Gorice, na katerih so sicer sodniki dokaj dobro opravili svoje delo.


MARIBOR 3:1 KRKA, 22. marec 2014
Glavni sodnik: Roberto Ponis (Koper), 1. pomočnik: Andraž Kovačič (Preserje), 2. pomočnik: Dejan Švarc (Ivančna Gorica), 4. sodnik: Roman Glažar (Ptuj)

V Ljudskem vrtu lahko iz prvega polčasa povzamemo dve situaciji, ki sta se zgodili na robu kazenskega prostora, in sicer prva, ki se je zgodila pred vrati Mariborčanov v 14. minuti igre, ko so gostje iz Novega mesta zahtevali najstrožjo kazen zaradi domnevnega igranja Šulerja z roko. Branilec, ki je do tega trenutka 39-krat oblekel reprezentančni dres je v tem primeru ob morebitnem igranju z roko bil s hrbtom obrnjen v smeri proti našim reporterjem in ali je do igranja z roko zares prišlo je zelo težko oceniti. Podobno kot je težko oceniti ali je Šuler sploh bil znotraj ali zunaj kazenskega prostora. V tem primeru žal nimamo video podlage, da bi lahko zadevo potrdili ali ovrgli, saj akcija ni bila zabeležena v uradnem povzetku na Prvi Ligi in tudi ne v povzetku mariborskega kluba. V 22. minuti bi glavni sodnik Ponis morda lahko pokazal na nevaren prosti strel za Mariborčane, potem ko je ob strelu proti vratom Obradovića tik pred kazenskim prostorom žoga v roko zadela enega od branilcev gostov, vendar je sodniška piščalka ostala nema. Tudi v tem primeru zadeva ni bila dodana v povzetek srečanja. Je pa Ponis zapiskal nekaj minut pred koncem prvega dela, ko je dosodil kazenski udarec za domače moštvo, ki ga sicer Tavares na koncu ni realiziral. Takrat je Fajić želel preigrati Dežmarja, ki je dvignil koleno z namenom, da bi bosanskega napadalca ustavil in sodniška odločitev je v tem primeru bila na mestu.

GORICA 0:0 RUDAR VELENJE, 22. marec 2014
Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana), 1. pomočnik: Matej Žunič (Kranj), 2. pomočnik: Rafael Ajdovec (Kranj), 4. sodnik: Goran Mikača (Višnja Gora), 5. sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj), 6. sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)

Pregled 23. kroga zaključujemo s srečanjem med Goričani in Velenjčani, kjer je v ospredju dvakrat bil Lapadula. V 35. minuti igre je ob prodiranju v gostujočem kazenskem prostoru Italijan želel izsiliti najstrožjo kazen in je odigral prekršek ter padel, vendar pa glavni sodnik Balažič ni nasedel in je samo odmahnil z roko, čeprav bi moral Italijanu pokazati tudi rumeni karton zaradi simuliranja (na posnetku od 1:05 naprej). Isti igralec je ponovno bil v ospredju v 64. minuti, ko je na robu kazenskega prostora gostov ponovno padel in si tokrat prislužil rumeni karton zaradi simuliranja. V tem primeru je potrebno poudariti, da je Italijan padel ob posredovanju Bubalovića, ki je Lapadulo sicer ob izbijanju žoge dotaknil, vendar pa je žogo vendarle izbil na pravilen način, v vsakem primeru pa je težko reči, da je Italijan simuliral oziroma padec odigral in si v tem primeru kartona ni zaslužil. Tega posredovanja sicer na uradnem povzetku Prve Lige ni mogoče videti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Maribor – Koper 3:1 (17.3.2024)

Mariborčani nadaljujejo z odličnimi predstavami v državnem prvenstvu. V 27. krogu so vijol…