V prvem spomladanskem krogu so sodniki dokaj solidno opravili svoje delo, saj nismo zaznali večjih napak, ki bi neposredno vplivale na končni rezultat. Še najslabšo oceno za opravljeno delo si zasluži sodniška šestorka na čelu katere je na srečanju med Mariborom in Koprom bil Miran Bukovec iz Lendave. Od petih srečanjih smo pod drobnogled vzeli tiste iz Nove Gorice, Maribora in Kranja. Od preostalih dveh srečanjih v Celju in Ljubljani velja omeniti le tisto iz Stožic, na katerem so Novomeščani premagali v zadnjem času razglašeno Olimpijo. Čeprav je večina srečanja minila v mirnem ozračju je glavni sodnik Mertik kar enajstkrat posegel po kartonu rumene barve, od tega kar petkrat v zaključku srečanja.


GORICA 1:1 DOMŽALE, 8. marec 2014
Glavni sodnik: Slavko Vinčić (Maribor), 1. pomočnik: Bojan Ul (Maribor), 2. pomočnik: Tadej Friš (Sladki Vrh); 4. pomočnik: Aleš Skok (Kidričevo), 5. pomočnik: Tadej Mežnar (Maribor), 6. pomočnik: Roman Glažar (Ptuj)

Odprto in zelo zanimivo srečanje med Gorico in Domžalami se je v novogoriškem športnem parku pred maloštevilnim občinstvom končalo z delitvijo točk in rezultatom 1:1. kar je glede na videno bil pravičen rezultat, čeprav glede na vse priložnosti celo prenizek. Slavko Vinčić iz Maribora je prvič resneje moral posredovati že po nekaj odigranih minutah, ko je po strelu Parkerja z glavo goriški vezist Berardocco na golovi črti z roko izbil žogo v kot in tako preprečil zadetek. Nepravilno posredovanje (na spodnjem posnetku od 0:19 naprej) seveda ni moglo ostati nekaznovano in tako je Italijan v vrstah Gorice že v peti minuti zaradi pravilno dosojenega rdečega kartona igrišče moral zapustiti, iz najstrožje kazni, ki je sledila pa so nato Domžalčani preko Parkerja povedli z 1:0. Vinčić je tik pred zaključkom srečanja še enkrat zapiskal najstrožjo kazen v korist gostov, vendar pa je goriški vratar Cordaz strel Parkerju ubranil in tako postal glavni junak srečanja. Podobno kot pri prvi je tudi druga najstrožja kazen na srečanju bila pravilno dosojena, saj je Parkerja v domačem kazenskem prostoru s spotikanjem nepravilno zaustavil Vanin (od 2:55 naprej).

MARIBOR 2:2 KOPER, 8. marec 2014
Glavni sodnik: Miran Bukovec (Lendava), 1. pomočnik: Jure Praprotnik (Ljubljana), 2. pomočnik: Mitja Podobnik (Veliki Gaber); 4. sodnik: Janez Lunežnik (Zg. Ložnica), 5. sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik), 6. sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)

Podobno razburljivo kot v Novi Gorici je bilo tudi v Mariboru na stadionu Ljudski vrt, kjer sta se vodilni ekipi na lestvici razšli z rezultatom 2:2. Miran Bukovec in njegovi pomočniki so nekaj težav imeli predvsem v drugem polčasu. Prvič so resneje “kiksnili” v 56. minuti, ko je Galešič ob podaji v globino se znašel sam pred Handanovićem, ki pa je z obrambo mrežo ohranil nedotaknjeno. Galešić je ob podaji bil v evidentnem prepovedanem položaju, tako da bi 2. pomočnik Podobnik v tem primeru moral dvigniti zastavico. Da tega ni storil postane ob ogledu počasnega posnetka (prvi posnetek od 1:41 naprej) še bolj presenetljivo ob dejstvu, da je ob podaji stal v liniji z mariborsko obrambno vrsto. Takoj v nasprotnem napadu so do vodstva skoraj prišli Mariborčani, ko je Tavres z globinsko podajo našel osamljenega Fajića, ki se je znašel iz oči v oči z vratarjem Simčičem, vendar je napadalec iz Bosne in Hercegovine bil ob preigravanju nespreten in akcije ni uspel zaključiti s strelom. Tudi v tem primeru je ob podaji v globino šlo za prepovedan položaj, ki bi ga moral dosoditi 1. pomočnik Praprotnik (drugi posnetek pri 3:37). Dobrih 20 minut kasneje bi Bukovec bržkone moral pokazati na najstrožjo kazen za Koper, saj je Milec v svojem kazenskem prostoru ob visokem predložku vlekel in nato še spodnesel Denisa Halilovića, vendar je sodniška piščalka ostala nema (prvi posnetek od 2:13 naprej). Svojo najstrožjo kazen so v 81. minuti zahtevali tudi Mariborčani, saj bi naj Ivetić in Hadžić nepravilno ovirala Tavaresa, vendar podobno kot v živo je to situacijo zelo težko oceniti tudi iz počasnega posnetka (drugi posnetek od 5:11 naprej). V neposredni bližini dogajanja je stal sodnik za vrati in ob padcu Brazilca le odmahnil z roko, sicer pa se tudi mariborski kapetan ni pretirano pritoževal.

TRIGLAV 3:1 ZAVRČ, 9. marec 2014
Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin), 1. pomočnik: Robert Vukan (Apače), 2. pomočnik: Uroš Bensa (Kojsko); 4. sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

Edini nedeljski dvoboj je nekoliko presenetljivo pripadel Triglavu, ki je s 3:1 odpravil moštvo iz Zavrča. Dvoboj, ki so ga domačini praktično odločili že po šestih minutah igre je minil brez večjih težav za glavnega sodnika Juga in njegove tri pomočnike. Največ dela je Jug imel v drugem polčasu, ko je pokazal kar šest rumenih kartonov, od tega je dva v zaključnih minutah namenil domačemu rezervistu Grvali. Omeniti sicer velja le situacijo iz 54. minute, ko je po dvoboju s Kelencem v gostujočem kazenskem prostoru padel Krcić in zahteval najstrožjo kazen, vendar pa si prislužil le rumeni karton zaradi simuliranja (spodnji posnetek od 2:05 naprej), kar pa je bila pravilna sodnikova odločitev.

  • Sturm Graz uspešen proti Rapidu

    Sturm Graz je danes, ob 19.30 uri, v 27. krogu avstrijske Bundeslige, gostil SK Rapid. Dom…
  • Brez zmagovalca v Tolminu

    Lanskoletni tretjeligaš Tolmin, je danes ob 17.00 uri, gostil Dravinjo. Ekipi sta na tekmi…
  • Kranjčani le do točke

    Triglav je v 26. krogu 2. SNL gostil Rudar. Tekma, ki se je pričela danes, ob 19.00 uri, s…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…