Sodniki na slovenskih prvoligaških zelenicah so se povsem mogoče ravno v 17. krogu Prve Lige najbolj izkazali s svojim delom v tej sezoni in tako nadaljujejo z dobrim sojenjem v zadnjih krogih jesenskega dela. Na vseh petih srečanjih nismo zaznali večjih napak. Statistično sta sicer najbolj izstopala podeljen rdeči karton v Zavrču in dosojena enajstmetrovka v Kranju, vendar je v obeh primerih šlo za pravilno sodniško odločitev.


ZAVRČ 1:0 KOPER, 8. november 2013
Glavni sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana), 1. pomočnik: Andrej Kokolj (Škofljica), 2. pomočnik: Franci Pavlič (Laze v Tuhinju)
4. sodnik: Primož Arhar (Vrhnika), 5. sodnik: ?, 6. sodnik: ?

Zavrčani so na domačem terenu zasluženo premagali do takrat vodilne Koprčane, čeprav so celoten drugi polčas igrali z igralcem manj, saj je v končnici prvega dela Čeh prejel drugi rumeni karton. Izključitev je bila zaslužena saj je vezist Zavrča v kazenskem prostoru gostov namerno padel in želel izsiliti najstrožjo kazen. Glavni sodnik Žganec je Čeha brez obotavljanja opomnil s kartonom in tako obdržal enakovreden kriterij za obe moštvi, saj je le tri minute prej zaradi simuliranja v domačem kazenskem prostoru z rumenim kartonom kaznoval tudi Žibreta. Čeh je za rdeči karton prejel tekmo prepovedi igranja.

Padec Čeha je mogoče videti od 1:10 naprej na uradnem povzetku srečanja: klik

TRIGLAV 2:2 CELJE, 10. november 2013
Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper), 1. pomočnik: Bojan Ul (Maribor), 2. pomočnik: Uroš Benc (Rače)
4. sodnik: Manuel Vidali (Gračišče), 5. sodnik: ?, 6. sodnik: ?

Največ zadetkov v 17. krogu so videli gledalci v Kranju, kjer sta oba vratarja dvakrat pobirala žogo iz svoje mreže. V zadnjih minutah rednega dela bi morda videli še enega, vendar je Curanović izvrstno ubranil strel Čadikovskega iz najstrožje kazni, ki je bila pravilno dosojena, saj je domači čuvaj mreže predtem na nepravilen način zaustavil Verbiča ter nekoliko presenetljivo ni prejel kartona.

Posnetek prekrška za najstrožjo kazen od 2:55 naprej: klik

GORICA 1:2 MARIBOR, 10. november 2013
Glavni sodnik: Dragoslav Perić (Kranj), 1. pomočnik: Matej Žunič (Kranj), 2. pomočnik: Janez Lunežnik (Zg. Ložnica)
4. sodnik: Marko Stančin (Ljubljana), 5. sodnik: ?, 6. sodnik: ?

Status derbija kroga je pripadel dvoboju med Goričani in Mariborčani, ki so ga dobili vijoličasti z rezultatom 1:2. Povedli so sicer domačini, ki so zadeli preko Živca, ki je izkoristil lepo podajo Code v globino. Čeprav je situacija na prvi pogled izgledala sumljivo je počasni posnetek pokazal, da Živec ni bil v prepovedanem položaju. Je pa prišlo do prepovedanega položaja ob razveljavljenem zadetku Zahoviča v drugem polčasu. Iz prostega strela je poizkusil Milec, vendar je njegov strel odbil Cordaz. Do odbitka je nato prvi prišel mladi Zahovič in zabil, vendar ob dvignjeni zastavici stranskega pomočnika. V trenutku strela Milca sta v prepovedanem položaju bila Tavares in Rajčević, medtem ko je Zahovič bil zelo na meji, vendar pa je ob njem na odbito žogo stekel tudi Rajčević in je tako vplival na potek igre ter Lunežniku ni preostalo drugega, kot da dvigne zastavico. Iz prvega polčasa gre omeniti še dvoboj Lapadule in Arghusa, ko je slednji v zadnjem trenutku z drsečim štartom na pravilen način izbil žogo Italijanu. Domači gledalci so se razburjali in ob koncu polčasa izžvižgali sodniško trojko, vendar ni dvoma, da je v tem primeru šlo za pravilno posredovanje. Nažalost ta dogodek ni bil vključen v uradni povzetek srečanja. Še najbolj sporna je na tekmi sicer bila odločitev Perića ob koncu srečanja, ki je petminutni sodnikov dodatek podaljšal še za nekaj minut, tako da je srečanje trajalo skoraj 100 minut.

Zadetek Živca (od 1:10 naprej) in razveljavljen zadetek Zahoviča (od 2:17 naprej) si je mogoče ogledati na uradnem povzetku srečanja: klik

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…