Tudi 16. krog je gledano v celoti s strani mož v črnem bil oddelan zelo solidno in tudi tokrat je krog minil brez izključitev. Največ dela je sicer imel Damir Skomina, ki je sodil srečanje med Olimpijo in Gorico in ravno na tej tekmi smo zaznali največ napak. Najhujša se je pripetila v 47. minuti, ko je stranski sodnik Ul iz Maribora spregledal prepovedan položaj Code, ki ja nato z glavo zabil za vodstvo Gorice z 1:0. Počasni posnetek potrjuje, da je Italijan bil v prepovedanem položaju, čeprav je v tem primeru šlo za centimetre.


OLIMPIJA 2:2 GORICA, 2. november 2013
Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper), 1. pomočnik: Bojan Ul (Maribor), 2. pomočnik: Manuel Vidali (Gračišče)
4. sodnik: Rafael Ajdovec (Kranj), 5. sodnik: Darko Čeferin (Kranj), 6. sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)

Ljubljančani so se na tem srečanju prvič pritoževali pri sodnikih tik pred koncem prvega polčasa, ko so zahtevali najstrožjo kazen zaradi prekrška Madoloja nad Šporarjem. Italijan je Šporarja sicer res oviral, vendar je domači napadalec bil v prepovedanem položaju in Olimpija v tem primeru ni bila oškodovana. Žal pa tega ne moremo trditi ob dogodku iz 47. minute, ko so Goričani povedli. Po ogledu počasnega posnetka se zdi, da so ob prvem zadetku na srečanju, ko je z glavo za Goričane zabil Coda, Ljubljančani bili oškodovani, saj je Italijan v vrstah Gorice bil v prepovedanem položaju. Šlo je sicer za centimetre, vendar je Coda ob podaji v kazenski prostor vendarle bil malenkost prehiter, in zatorej ta zadetek ne bi smel veljati. Kot nekoliko olajševalno okoliščino lahko stranskemu sodniku štejemo tudi dejstvo, da so v trenutku podaje v podobni liniji kot je bil Coda bila še dva Goričana in eden Ljubljančan in vsi trije so bili med strelcem zadetka in stranskim sodnikom. So pa morda nekaj minut kasneje bili oškodovani Goričani, ko je Živec padel v kazenskem prostoru domačinov in prejel rumeni karton zaradi domnevnega simuliranja. Gostujoči vezist je v tem primeru morda bil oviran nepravilno, vendar tega žal ne moremo potrditi, saj dogodek ni bil vključen v uradni povzetek srečanja. Dobrih 20 minut kasneje je zaradi simuliranja prejel rumeni karton tudi Vukčević pri domačih, v tem primeru je šlo za pravilno odločitev.

Posnetek prvega zadetka Goričanov si lahko ogledate na uradni strani lige (od 0:50 naprej): klik

RUDAR VELENJE 3:0 ZAVRČ, 3. november 2013
Glavni sodnik: Slavko Vinčić (Maribor), 1. pomočnik: Robert Vukan (Apače), 2. pomočnik: Uroš Benc (Rače)
4. sodnik: Matej Jug (Tolmin)

V zelo težkih razmerah za igro v Velenju, ki so bile na meji regularnosti, je glavni sodnik Vinčić iz Maribora imel presenetljivo malo dela. V prvem polčasu so domačini zahtevali najstrožjo kazen, vendar je sodniška piščalka ostala nema in po ogledu počasnega posnetka se zdi, da pravilno. Svojo najstrožjo kazen so v drugem polčasu zahtevali tudi gostje, ko je v kazenskem prostoru Velenjčanov najtrožjo kazen želel izsiliti Kokol. V tem primeru je Vinčić posredoval, in sicer je mlademu Mariborčanu pokazal rumeni karton zaradi simuliranja, kar je bržkone bila pravilna odločitev, saj je Kokol ob prodoru namerno zastal in iskal kontakt. Ta dogodek sicer ni bil vključen v uradni video povzetek srečanja.

Padec Podlogarja iz prvega polčasa si lahko ogledate na uradni strani lige (od 1:32 naprej): klik

MARIBOR 1:2 TRIGLAV, 3. november 2013
Glavni sodnik: Bojan Mertik (Odranci), 1. pomočnik: Simon Smej (Fokovci), 2. pomočnik: Štefan Kepe (Lendava)
4. sodnik: Marjan Tompa (Turnišče), 5. sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik), 6. sodnik: Roman Glažar (Ptuj)

Edini dogodek za analizo se je v Mariboru zgodil tik pred koncem prvega polčasa, ko je Mendy zadel z glavo, vendar je njegov gol Mertik po posredovanju Smeja razveljavil zaradi prepovedanega položaja. O tem ali je šlo za pravilno odločitev ni dvoma, kar potrjuje tudi počasni posnetek (pri 2:44):

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…