Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na zadnji seji sprejel sklep o nadomestilih in potnih stroških za sodnike v tekmovanjih, ki potekajo pod okriljem NZS. Delivci pravice bodo deležni povišic.


V prvi ligi bo glavni sodnik odslej zaslužil 650 evrov na tekmo, medtem ko se bosta njegova pomočnika morala zadovoljiti s po 320 evri. Nekaj manj, natančneje 250 evrov, bosta prejela četrti sodnik oziroma delegat srečanja. Ker vse tekme v državnem prvenstvu potekajo s sistemom VAR je potrebno plačati tudi sodnika, ki jih bosta spremljala pred malimi zasloni. Glavni sodnik VAR bo tako prejel 320 evrov na tekmo, medtem ko bo njegov pomočnik prejel 270 evrov.

Enake zneske bodo prejemali tudi vsi sodniki ter delegat v pokalnem tekmovanju, toda šele od vključno četrtfinala naprej. V uvodnih krogih se bo glavni sodnik moral zadovoljiti z 280 evri, njegova pomočnika pa s 190 evri. Pri ženskah bo skozi celotno tekmovanje postavka za glavnega sodnika znašala 140 evrov, za stranska pa 100 evrov.

Vsi sodniki in delegati bodo deležni tudi nadomestila za potne stroške. Ti bodo znašali 0,25 evra za vsak prevožen kilometer, v kolikor pot v obe smeri presega 30 kilometrov razdalje. Ko bo na primer Matej Jug naslednjič potoval na tekmo v Mursko Soboto, bo za potne stroške prejel še dodatnih približno 140 evrov. Ni sicer znano, če NZS omenjene stroške plačuje glede na prijavljeno lokacijo sodnikov, ali pa glede na lokacijo, kjer sodniki dejansko živijo. Nekateri namreč ne živijo v krajih, v katerih so prijavljeni. Pri določenih razlika znaša tudi več kot 100 kilometrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…