“Samo nasmejal sem se. Samo nasmejal, nič drugega. Čeprav mi ni ravno do smeha, ko pogledamo sojenje, so besede, s katerimi je strateg Maribora Darko Milanič pospremil dejstvo, da bo sobotno tekmo 22. kroga med Mariborom in Gorico sodil sodnik iz Kranja, sicer pa član ljubljanske sodniške organizacije (MDNS Ljubljana), Dragoslav Perić.


 “Napake so očitne. Sodniki se ne odločajo pravilno. Spet je bilo polno zadev, ki po našem mnenju niso bili dosojene pravilno. Mi govorimo o naših tekmah. Vidite lahko, da se dogaja tudi na drugih tekmah. Upam, da bo sojenje odlično, kot sem rekel že pred tekmo z Aluminijem,” je o sojenju nadaljeval 51-letni Izolčan na delu v štajerski prestolnici. Milanič bo dvoboj proti Gorici spremljal s tribune, saj je “zaradi nešportnega komentiranja sojenja po koncu dvoboja z Aluminijem” bil s strani disciplinskega sodnika kaznovan s tekmo prepovedi opravljanja dolžnosti.

 V Mariboru se že dlje časa prepričani, da nekaj smrdi v sodniški organizaciji (ZNSS) ter glasno opozarjajo na napake, ki se dogajajo na njihovih tekmah. Ob tem pa govorijo o pristranskem sojenju v korist enega izmed prvoligašev (op. a. Olimpija). Vijoličasti pri opozarjanju na sodniške napake še zdaleč niso edini, a so najglasnejši. Tokrat se ponovno sprašujejo kako je mogoče, da so na njihovih tekmah skorajda vedno delegirani sodniki bodisi iz Ljubljane ali iz Kranja.  

Pa imajo vijoličasti prav? V prvih 22. krogih letošnjega državnega prvenstva se je samo v petih primerih zgodilo, da glavni sodnik na dvobojih Maribora ni bil član ljubljanske ali kranjske sodniške organizacije. To pomeni, da je v 17. od 22. krogih oziroma na 77% vseh tekem vijoličastih pravico delil sodnik iz ene od omenjenih organizacij. Zakaj je temu tako? To se sprašuje tudi Milanič, ki pa ne verjame, da bo odgovor dobil: “Nisem prepričan, da bi dobili odgovor. Nisem prepričan.”

Kako je mogoče, da so doslej sodniki iz ljubljanske in kranjske sodniške organizacije delili pravico na 77% vseh tekem vijoličastih? To je bržčas vprašanje za vodilne ljudi v sodniški organizaciji, ki je zadolžena za delegiranje na tekmah Prve Lige Telekom Slovenije. Ob tem velja izpostaviti, da so ljubljanski oziroma kranjski sodniki doslej pravico delili na manj kot polovici vseh tekem v letošnjem prvenstvu (48%). Najbolj dejavni so na tekmah Maribora bili Rade Obrenović (5), Dragoslav Perić (4) in Nejc Kajtazović (3).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…