SNPortal enajsterica tretjega kroga: Nejc Vidmar (Domžale); Matej Palčič (Luka Koper), Uroš Korun (Domžale), Kenan Horić (Domžale), Senad Jahić (Rudar Velenje); Blaž Vrhovec (Celje), Niko Snoj (Kalcer Radomlje); Ivan Firer (Rudar Velenje), Valon Ahmedi (Celje), Benjamin Verbič (Celje); Mitja Lotrič (Luka Koper).


SNPortal enajsterica 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije
[team1]

Vrata idealne enajsterice tretjega kroga Prve lige Telekom Slovenije tokrat brani domžalski čuvaj mreže. Nejc Vidmar je tudi na tretji tekmi sezone ostal nepremagan in serijo brez prejetega zadetka podaljšal že na 360 minut. 25-letnemu Ljubljančanu so delu na Ptuju v veliki meri olajšali tudi soigralci, ki pa jim je zbranost vseeno popustila v 32. minuti, ko je Kelenc nevarno sprožil z leve strani kazenskega prostora, a se Vidmar ni pustil premagati.

Kot smo že zapisali, so Domžalčani tudi proti Zavrču zaklenili svoja vrata in kot edini v novi sezoni še niso prejeli zadetka, velik del zaslug pa nosita tudi osrednja branilca Uroš Korun in Kenan Horić, ki smo ju v idealno enajsterico kroga uvrstili že po uvodni tekmi sezone v Novi Gorici. Domžalska branilca ob Marku Šulerju in Aleksandru Rajčeviću ta trenutek verjetno predstavljata najzanesljivejši štoperski par domačega prvenstva. Mesto na levem boku branilske linije si je z dobro predstavo proti Radomljam prislužil Senad Jahić, ki je podal za oba velenjska zadetka in z natančnima predložkoma prispeval levji delež k prvim točkam knapov. Glede pozicije desnega bočnega branilca smo imeli tokrat nekaj več težav, saj nihče ni posebej izstopal, na koncu smo se odločili za koprskega Mateja Palčiča, ki je v primorskem derbiju prikazal zrelo predstavo, nad njim so Goričani storili kar nekaj prekrškov, v izdihljajih srečanja pa je imel priložnost, da potrdi zmago kanarčkov, a je bil lanskoletni soigralec Simčič na mestu.

Pred obrambno linijo smo tokrat postavili dva defenzivna vezista. Celjski kapetan Blaž Vrhovec je svoje soigralce s pametno in preudarno igro popeljal do uvodnih točk v novi sezoni, potem ko so grofje s 3:0 premagali novomeško Krko. Nepopustljivi vezist je imel že v uvodnih minutah lepo priložnost za zadetek, a dobro predstavo kronal šele v zadnjih minutah, ko je izkoristil nezbranost gostujoče obrambe in postavil končni izid srečanja. Ob Vrhovca smo postavili Nika Snoja, ki je bil eden najaktivnejših nogometašev Radomelj na domžalski zelenici. Vezist, ki se je lansko poletje za sodelovanje že dogovoril s kranjskim Triglavom, a se nato hitro vrnil v Radomlje, je podal za zadetek Janeza Zavrla in se z dvema asistencama na vrhu lestvice pridružil Mitji Vilerju in Senadu Jahiću.

Ofenzivnejšo trojico vezistov tokrat sestavljajo Ivan Firer, Valon Ahmedi in Benjamin Verbič. Prvi je že ob koncu prvega polčasa po lepem strelu z glavo postavil končni izid srečanja med Radomljani in Velenjčani, ki so se veselili prvih točk, ter bil nasploh eden najdejavnejših igralcev na igrišču, saj je že v prvi polovici polčasa dvakrat ogrozil domačega vratarja Vjekoslava Andrića. Celjska predstavnika sta bila le dva izmed junakov domače zmage. O Ahmediju ni več potrebno izgubljati besed, saj ga lahko brez sramu razglasimo za odkritje začetka sezone. Mladi Albanec je bil tudi tokrat trn v peti dolenjskih branilcev, ki za njega prave rešitve niso uspeli najti. Kar nekajkrat je uspel ogroziti gostujoča vrata, z natančnimi podajami pa je zalagal tudi soigralce, odlično predstavo pa kronal v 30. minuti, ko je po predložku Bajdeta z bližine žogo spravil za hrbet Matka Obradovića. Poletni Ahmedi je za sabo potegnil tudi ostalo moštvo, med njimi tudi Verbiča, ki je že v 3. minuti zadel za vodstvo Celjanov. To je bil sploh prvi zadetek celjskega moštva v novi sezoni, ki pa je pomenil tudi veliko olajšanje za nadaljevanje srečanja, saj so bili v preteklosti Celjani po uvodnih zapravljenih priložnostih velikokrat kaznovani.

Tudi z izbiro napadalca smo imeli v tretjem krogu kar nekaj sivih las, saj nihče ni kaj prida izstopal. Tako smo Mitjo Lotriča, strelca odločilnega zadetka na primorskem derbiju, prestavili nekoliko višje, v samo konico napada. Tudi obetavni Prekmurec, je podobno kot soigralec Palčič, izsilil kar nekaj goriških prekrškov, solidno predstavo pa nadgradil v 41. minuti, ko je prekrasno zadel s 25 metrov in še drugič zapored odločil obračun primorskih rivalov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…