SNPortal enajsterica 7. kroga: Nejc Vidmar (Domžale); Denis Klinar (Rudar Velenje), Uroš Korun (Domžale), Damir Hadžić (Luka Koper), Tadej Vidmajer (Celje); Nikola Šafarić (Zavrč), Zeni Husmani (Domžale); Matej Pučko (Luka Koper), Ivan Firer (Rudar Velenje), Jure Matjašič (Zavrč); Andraž Šporar (Olimpija Ljubljana).


SNPortal enajsterica 7. kroga Prve lige Telekom Slovenije
[team1]

Tokrat ni bilo dileme, koga postaviti v vrata idealne enajsterice sedmega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Nejc Vidmar je v domžalskih vratih porušil ligaški rekord Boška Boškovića, ki je bil v sezoni 1993/94 v dresu Mure nepremagan 692 minut, Ljubljančan v taboru rumeno-modrih pa je vrata zaklenil še na osmi zaporedni tekmi, tudi proti Mariboru, in je nepremagan že 720 minut, že po reprezentančnem premoru pa bo imel v obračunu z občinskim tekmecem Radomljami priložnost, da dosežek še izboljša. Tudi Vidmar je z nekaj odličnimi zaslugami poskrbel, da Domžalčani tudi po sedmem ligaškem krogu ostajajo pri popolnem izkupičku, saj je z nekaj odličnimi obrambami paral živce mariborskim nogometašem.

Mesto v obrambni liniji je tokrat pripadlo Denisu Klinarju, Urošu Korunu, Damirju Hadžiću in Tadeju Vidmajerju. Prvi je z nevarnimi prodori in predložki nasprotnim branilcem znova povzročal precej težav, Velenjčani pa so prav po akciji mladega bočnega nogometaša izid poravnali, potem ko je predložek Klinarja izkoristil Dragan Jelić. Uroš Korun je tudi v obračunu z državnim prvakom, pri katerem so po obračunu tožili nad psihološko izčrpanostjo po uvrstitvi v Ligo pravkov, odlično vodil obrambno linijo Domžalčanov, ki ostaja nepremagana. Tudi izkušeni Hadžić ima za sabo dobro tekmo v Novem mestu, kjer je solidno predstavo kronal z zadetkom za povišanje koprskega vodstva, potem ko je pozorno spremljal akcijo po strelu Halilovića. V obrambnih nalogah pa se je v celjskem dresu izkazal Vidmajer, ki je sredi prvega polčasa s treznim posredovanjem na gol črti preprečil ljubljansko vodstvo.

V zvezno vrsto smo tokrat postavili pet nogometašev, nekoliko zadaj sta postavljena Zeni Husmani in Nikola Šafarić, ki je tokrat zaigral s kapetanskim trakom na levici in Zavrč povedel do pete zmage v letošnji sezoni. Izkušeni Hrvat je kar nekajkrat sprožil proti gostujočim vratom, v uvodu drugega polčasa po strelu z razdalje stresel tudi okvir vrat, obenem pa izvedel tudi prosti strel, po katerem so Zavrčani povišali svoje vodstvo. Husmani je na sredini domžalskega igrišča zelo dobro oviral mariborske napade, izsilil tudi nekaj pametnih prekrškov, v zaključku srečanja pa tudi sam poizkusil s strelom proti vratom, a bil premalo natančen. Odlično se je na zelenici ptujskega stadiona znašel tudi Jure Matjašič, ki je bil eden najvidnejših členov domače zasedbe, ljubljenec domačega občinstva je bil dvakrat zelo blizu zadetka, a mu je obakrat veselje preprečil okvir vrat. Tudi hitronogi Matej Pučko je v Novem mestu kar nekajkrat zapretil proti vratom Matka Obradovića in potem ko je ob koncu prvega polčasa zadel za 0:3, v drugem polčasu pa zapravil nekaj odličnih priložnosti. Ivan Firer je po odhodu Mateja Eterovića in Mateja Podlogarja v napadu velenjskega Rudarja na svoja ramena prevzel še dodatno breme, s tremi zadetki pa se je prebil že do drugega mesta strelcev lige. V Novi Gorici je po dokončal preobrat, potem ko je po njegovem predložku Vetrih v kazenskem prostoru igral z roko, zatem pa je izkušeni Rogatčan izkoristil strel z bele točke. Zablestel pa je tudi v drugem polčasu, ko je, kljub temu, da ne slovi po hitrosti, nanizal kar nekaj domačih nogometašev.

Napadalci v sedmem krogu niso bili kaj prida razploženi, saj se je med strelce vpisal le Dragan Jelić, mi pa smo v idealno enajsterico postavili Andraža Šporarja, napadalca ljubljanske Olimpije, ki bo kariero tudi jeseni nadaljeval v zeleno-belem dresu. Ljubljanski up v Celju sicer ni zatresel mreže, a ob Šeligi pustil najboljši vtis. Ljubljanska desetica je izsilila kar nekaj prekrškov domačih nogometašev, popularni “Špoki” pa se je dvakrat znašel tudi pred domačim čuvajem mreže, a se Kotnik v prvo ni pustil premagati, v drugo pa je bil Šporar premalo natančen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…