SNPortal enajsterica 8. kroga: Matic Kotnik (Celje); Uroš Korun (Domžale), Nemanja Mitrović (Olimpija Ljubljana), Damir Hadžić (Luka Koper); Sintayehu Sallalich (Maribor), Ivica Guberac (Luka Koper), Miha Zajc (Olimpija Ljubljana), Matej Pučko (Luka Koper); Joshua Parker (Domžale), Luka Zahović (Maribor), Andraž Šporar (Olimpija Ljubljana)


SNPortal enajsterica 8. kroga Prve lige Telekom Slovenije
[team1]

V vrata smo tokrat, še tretjič to sezono, postavili celjskega čuvaja mreže Matica Kotnika, ki je bil eden najzaslužnejših, da so grofje na gostovanju v Novi Gorici osvojili točko. Ob strelu Dejana Žigona je bil v 21. minuti brez moči, zato pa se je nekajkrat izkazal v nadaljevanju srečanja, ko se je v drugem polčasu dvakrat izkazal ob strelu goriškega novinca Venturima. Koroški vratar v vratih celjskega prvoligaša je klonil šele četrtič v letošnji sezoni, Celjani pa se lahko za Domžalčani in Ljubljančani pohvalijo s tretjo najboljšo obrambo lige.

V obrambo smo tokrat postavili tri nogometaše. Uroš Korun in Nemanja Mitrović sta v dresu Domžal in Olimpije svojima vratarjema pomagala, da sta v obračunih z Radomljami oziroma Zavrčem zaklenila svoja vrata. Še posebej pazljiv je moral biti pri svojih nalogah Korun, saj je bilo domžalsko igrišče povsem razmočeno, zato so branilci vodilnega moštva upoštevali navodila trenerja Elsnerja in v glavnem žogo izbijali izpred svojega kazenskega prostora. Mitrović pa je v dresu Olimpije znova dokazal, da se razvija v odličnega branilca, ki kljub mladosti premore že veliko izkušenj. Ob bok Korunu in Mitroviću smo postavili še Damirja Hadžića, ki je v obračunu z Velenjčani resda dopustil, da so knapi zadeli dvakrat, a se je visokorasli branilec znova izkazal tudi v napadu in se še drugič zapored, zadel je tudi proti Krki, veselil zadetka v nasprotni mreži.

V zvezni vrsti koprske vrste zastopata dva nogometaša, Ivica Guberac in Matej Pučko. Slednji je bil na velenjski zelenici eden najaktivnejših, saj je kar štirikrat sprožil proti vratom domačega vratarja Matjaža Rozmana. Obetavni Prlek za razliko od obračuna tokrat sicer ni zadel, a je nakazal, da se pod vodstvom novega stratega Alena Ščulca znajde precej bolje kot v preteklosti, ko je kanarčke vodil Rodolfo Vanoli. Odlično tekmo ima za sabo tudi koprski kapetan, ki je bil udeležen pri uvodnih dveh zadetkih, saj je izvedel obe prekinitvi, po kateri so Koprčani najprej izenačili, nato pa še povedli. Na sredini igrišča sta izstopala tudi Sintayehu Sallalich in Miha Zajc, mladi Primorec je po vrnitvi v Olimpijo prvič zaigral v začetni enajsterici in završkim nogometašem delal precej preglavic. Dobro tekmo je odigral tudi Sallalich, ki se je v dresu Maribora razveselil še tretje asistence, potem ko je v 38. minuti na vrhu kazenskega prostora zaposlil Zahovića, ki je nato zadel za 2:0. Na uvodni zadetek bo moral etiopski Izralece še počakati, a tudi ta glede na število strelov ni več daleč.

Napadalno trojko ob Parkerju, ki se je v občinskem derbiju po dobri predstavi in številnih strelih veselil prvega zadetka v letošnji sezoni, sestavljata še mlada Andraž Šporar in Luka Zahović. Slednji je bil z dvema zadetkoma v mreži novomeške Krke prvi junak kroga, 18-letni napadalec pa se je s četrtim in petim zadetkom povzpel vse do vrha ligaške lestvice strelcev. Hitri Šporar je haloškim branilcem povzročal obilico dela in tegob, še posebej pa si ga bo v spomin vtisnil Datković, ki je prav po predložku mladega reprezentanta žogo še drugič poslal v svojo mrežo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…