SNPortal enajsterica 4. kroga: Marko Ranilović (Zavrč); Tilen Klemenčič (Celje), Uroš Korun (Domžale), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija Ljubljana); Damjan Bohar (Maribor), Zeni Husmani (Domžale), Nik Omladič (Olimpija Ljubljana), Sintayehu Sallalich (Maribor); Sunny (Celje), Dino Kresinger (Zavrč), Andraž Šporar (Olimpija Ljubljana).


SNPortal enajsterica 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije
[team1]

Mesto med vratnicama idealne enajsterice je tokrat znova pripadlo Marku Raniloviću, vratarju Zavrča, ki je moral v Novem mestu dvakrat pobrati žogo iz svoje mreže,a z nekaj odličnimi posredovanji preprečil, da bi lahko Dolenjci prišli do preobrata. V prvem polčasu ga je ob izidu 1:0 sicer rešila desna vratnica, zato pa se je nekaj minut kasneje izkazal ob diagonalnem strelu Ihbeisheha, še lepše pomembnejše pa je bilo posredovanje v sodniškem dodatku drugega polčasa, ko je pred golom Haložanov najvišje skočil mladi Martin Kramarič, a je Ranilović z refleksno obrambo strel odbil.

Zadnjo linijo tokrat sestavlja trojica branilcev in sicer celjski Tilen Klemenčič, domžalski Uroš Korun ter ljubljanski Antonio Delamea Mlinar. Prva dva sta v dresu svojih klubov pripomogla k temu, da sta mreži vratarjev ostali nedotaknjeni, medtem ko je Delamea Mlinar z izjemo uvodnih minut, ko so Radomljani izkoristili nezbranost Ljubljančanov dobro vodil obrambo zeleno-belih.

Na tekmah četrtega kroga Prve lige Telekom se je izkazalo precej ofenzivno usmerjenih nogometašev, a je mest v idealni enajsterici kroga zgolj enajst, zato so Benjamin Verbič, Valon Ahmedi, Doris Kelenc, Karlo Težak, Joshua Parker in drugi tokrat morali mesto prepustiti naslednji četverici. Ob plejadi razpoloženih ofenzivcev se je v postavo kroga prebil Zeni Humsani, ki je v dresu Domžal znova odigral odlično tekmo. Makedonec albanskih korenin sicer resda ni znan po lepi v igri, a s prisotnostjo na igrišču opravi precej t.i. ‘umazanega’ dela, kar je le eden od vzrokov, da se Domžalčani nahajajo na vrhu lestvice. Na krilnih položajih zvezne vrste sta se znašla oba mariborska nogometaša. Damjan Bohar in Sintayehu Sallalich sta Goričanom povzročala precej dela in težav, duel pa se je izkazal tudi v 40. minuti, ko je Sallalich, ki so mu Viole že ob prvi tekmi v začetni enajsterice namenile glasno skandiranje, s prekrasno dolgo podajo zaposlil Boharja, ki je izkoristil anemičnost goriškega kapetana Jogana in zadel za zmago vijolic. Bohar je očitno ujel formo z začetka minule sezone, Sallalich pa vsaj zaenkrat iz minute v minuto dokazuje, da je več kot odlična pridobitev vijoličastih. Pohvale si za prikazano zasluži tudi Nik Omladič, ki je v novi sezoni pravi vodja Olimpije. Tudi v drugi ligaški tekmi Olimpije je poskrbel za fantastičen zadetek s prostega strela, ki bi lahko bil proglašen tudi za zadetek kroga, nato pa ob koncu tekme po hitrem protinapadu podal še za zadetek Vukčevića, ki je postavil končni izid srečanja.

V napadalno trojko smo tokrat uvrstili Sunnyja (Celje), Dina Kresingerja (Zavrč) in Andraža Šporarja (Olimpija). Slednji je v tekmi z Radomljani še nadgradil predstavo z uvodnega kroga, ko je načel mrežo Krke. Tokrat sicer kljub številnim poizkusom žoge ni uspel spraviti v mrežo Radomljanov, a bil udeležen pri vseh nevarnejših napadih Ljubljančanov, zelo dobro predstavo pa kronal z dvema podajama. Preostali dvojec, torej Sunny in Kresinger je zelenico zapustil z zadetkom in podajo na svojem računu. Sunny je bil v dresu celjskih grofov eden najvidnejših posameznikov. V prvem polčasu je izkoristil nezbranost domače obrambe in se po uporabnem predložku Verbiča veselil celjskega prvenca, v drugem polčasu pa je z natančno odmerjeno globinsko podajo zaposlil še Gregorja Bajdeta, ki je postavil končni izid obračuna na Bonifiki. Kresinger je v Novem mestu odigral najboljšo tekmo v novi sezoni in zdelo se je, da mu je neprisotnost Matije Smrekarja, ki je tekmo spremljal s klopi za rezerviste, dobro dela. Izkušeni hrvaški napadalec je bil v 34. minuti pozoren ob posredovanju Matka Obradovića in žogo z bližine potisnil v mrežo, tri minute kasneje pa je nesebično zaposlil še Dorisa Kelenca, ki se je veselil še drugega zadetka na tekmi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Lahko Aluminij prekriža načrte Kopra?

Danes, v zgodnjem popoldnevu, se bosta v Kidričevem pomerila, domači Aluminij in trenutno …