SNPortal enajsterica 11. kroga: Vasja Simčič (Gorica); Tilen Klemenčič (Celje), Aleksandar Zukić (Kalcer Radomlje), Nemanja Mitrović (Olimpija Ljubljana), Jure Balkovec (Kalcer Radomlje); Danijel Miškić (Celje), Miha Zajc (Olimpija Ljubljana); Mislav Oršić (Celje), Nik Omladič (Olimpija Ljubljana), Benjamin Verbič (Celje); Andraž Šporar (Olimpija Ljubljana)


SNPortal enajsterica 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije
[team1]

Za razliko od minulih krogov tokrat večina vratarjev ni imela pretiranega dela, še največ koprski Božidar Radošević in domžalski Nejc Vidmar, ki je v obračunu s Celjani prebil magično tisočico, a po strelu Mislava Oršića klonil kmalu po tem. A dvojec, ki je sicer preprečil še višji poraz svojih moštev, je v enajstem krogu klonil štirikrat oziroma dvakrat, zato smo med vratnici postavili novogoriškega vratarja Vasjo Simčiča, ki je bil z dvema pomembnima obrambama ob zaključkih obeh polčasov eden od osrednjih členov zmage Gorice, druge v letošnji sezoni.

Obrambno četverico sestavljata kar dva člana Radomelj, ki so v enajstem krogu pripravile največje presenečenje in brez zadetkov remizirali z državnimi prvaki. Vijoličasti na domžalski zelenici niso zmogli streti domače postavitve, saj so se varovanci trenerja Dejana Djuranovića dobro postavili na svojo polovico ter z organizirano in trdno igro gostom niso dovolili, da bi žogo spravili za hrbet Vjekoslava Andrića, ki ni imel kaj prida dela. V idealno enajsterico smo tako postavili Jureta Balkovca in Aleksandra Zukića. Slednji je po strelu Sintayeha Sallalicha z izbijanjem z gol črte preprečil vodstvo vijoličastih, prvi pa je z dolgo podajo zaposlil Dušana Stoiljkovića, ki se je nato znašel sam pred vratarjem Jasminom Handanovićem, a se slednji ni pustil premagati. Ob radomeljskem dvojcu sta v postavi kroga še Nemanja Mitrović, branilec ljubljanske Olimpije, in Tilen Klemenčič, bočni branilec Celja. Oba sta s pomočjo soigralcev znova pripomogla k temu, da sta vratarja znova zaklenila svoja vrata.

Med peterico vezistov so mesto dobili le nogometaši Celja in Olimpije, vrste zeleno-belih predstavljata Nik Omladič in Miha Zajc, grofe pa Mislav Oršić, Danijel Miškić in Benjamin Verbič. Slednji sicer ni bil neposredno udeležen pri obeh zadetkih, vsaj v vlogi strelca ali asistenta ne, a ga je bilo znova veliko povsod na zelenici, še posebej to velja za drugi polčas, ko je ob koncu tekme navdušil še z lepim prodorom, a je bil Vidmar na mestu. Vse bolje v dresu Celja igra tudi Danijel Miškić, ki je v začetni enajsterici več kot uspešno nadomestil Zajca. Nekdanji član hrvaških mladinskih selekcij se je v 22. minuti veselil prve asistence, potem ko je v 13. minuti zaposlil Oršića, ta pa je z mojstrskim sprejemom izigral domžalske branilce in kot pri letos matiral do tedaj nepremagljivega Vidmarja. Oršić, ki je zadnji novinec v vrstah Celja, se je odlično vklopil v novo sredino, kar je dokazal tudi v 21. minuti, ko je podal za zadetek Sunnyja. Že omenjenu Zajcu je očitno vrnitev v Stožice zelo dobro dela, saj mladi Šempetrčan iz kroga v krog igra vse bolje, tokrat pa je zablestel v 12. minuti, ko je z mojstrskim strelom načel mrežo kanarčkov, ki so v Ljubljani doživeli še tretji zaporedni poraz. Dobra tekma je tudi za Omladičem, ki je tokrat v statistiko vpisal podajo in zadetek, z uspešno izvedeno enajstmetrovko pa je na ligaški lestvici strelcev na vrhu ujel Luko Zahovića.

Precej težav je koprski zasedbi povzročal tudi Andraž Šporar, ki je v izdihljajih prvega polčasa po napaki gostujoče obrambe povišal vodstvo domačih, v drugem polčasu pa bil eden najvidnejših v zasedbi zmajev, ki bodo v prihodnjem krogu gostovali v Ljudskem vrtu. Šporar, ki je v letošnji sezoni trikrat meril v polno, bo zagotovo eno najnevarnejših orožij trenerja Darka Karapetrovića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani svoje lovke stegujejo tudi nad Olimpijo

Prestopni rok v prihajajočem poletju bo, kot kaže, v knežjem mestu ponovno zelo vroč. V Ce…