Zavrčani tudi po drugi tekmi nove sezone ostajajo neporaženi, čeprav so jim mnogi po kadrovskih spremembah napovedovali črn scenarij. Varovanci trenerja Željka Orehovca so tudi z drugega gostovanja odnesli vse tri točke in po Celju premagali še velenjski Rudar. Knapi so sicer bolje odprli srečanje, a so Haložani, tako kot pred tednom v Celju, v drugem polčasu zaigrali precej bolje in v 56. minuti povedli z zadetkom Matije Smrekarja, zmago pa je v 79. minuti s prvencem v slovenskem prvenstvu potrdil Toni Datković.


Nekoliko podjetneje so srečanje pričeli Velenjčani, ki so prvič zapretil v 8. minuti srečanja, ko je Klinar krenil po desni strani, na robu kazenskega prostora zaposlil Tolimirja, ki pa je slabo zadel žogo in jo poslal daleč mimo gola. Že minuto kasneje so knapi zatresli mrežo Haložanov, a je bil strelec Firer ob podaji Črnčiča v prepovedanem položaju. Nato so resneje v napad krenili tudi gostje, v 13. minuti je Smrekar podstavil nogo po strelu Kelenca, ki je streljal z desne strani, a domači čuvaj mreže Rozman ni imel težav z obrambo, v 16. in 17. minuti pa sta poizkušala tudi Kelenc in Kresinger, a tudi onadva brez uspeha. V 20. minuti je moral gostujoči strateg Orehovec po poškodbi Čeha poseči po prvi menjavi in v igro poslal Kurbusa. Na nasprotni strani je mimo gola meril Firer, ki je po odhodu Eterovića zaigral v sami konici napada, po pol ure igre pa so znova zapretili Zavrčani, z roba kazenskega prostora je streljal Kresinger, a je Rozman žogo preusmeril v kot. Domači čuvaj mreže se je izkazal tudi v 34. minuti, ko je Težak krenil v protinapad, jo popeljal vse do kazenskega prostora, na levi strani zaposlil Smrekarja, ki je sprožil po tleh, a je Rozman znova odbil v kot. Dve minuti zatem so v napad krenili tudi domači, zaključil je Tolimir, vendar streljal preko vrat, a z neuspešnim poizkusom napovedal prevlado Rudarja v zaključku prvega dela igre. V 39. minuti je po nekaj odbitih žogah v kazenskem prostoru do strela prišel Radujko, a se je z obrambo izkazal Ranilović in v prvem polčasu se izid ni spremenil. V izdihljajih prvega polčasa velja omeniti še poškodbo Knezovića, ki si je presekal arkado, a je trdoživi Dalmatinec lahko nadaljeval s srečanjem.

Tudi drugi polčas so bolje odprli domači fantje, ki so v 49. minuti izigrali gostujočo obrambo, a je z desne strani kazenskega prostora akcijo slabo zaključil Firer. Dve minuti zatem je bilo vroče tudi v domačem kazenskem prostoru, Smrekar je izigral Rozmana, a z leve strani sprožil premlačno, a je z gol črte v zadnjem trenutku izbil Dedić. Gostje so boljšo igro v drugem polčasu hitro kronali z zadetkom, potem ko so v 56. minuti načeli domačo mrežo. Težak je po lepem preigravanju sprožil z leve polovice kazenskega prostora, Rozman je žogo odbil, a le do Smrekarja, ki je domačega vratarja ujel na napačni nogi in s strelom ob levi vratnici goste povedel v vodstvo, a se ob strelu tudi lažje poškodoval. Po zadetku Zavrča pravih priložnosti ni bilo, neuspešno sta poizkušala Kresinger in Jahić, nevarnejšo akcijo pa so v 78. minuti uprizorili gostje, a je Rozman poskus Matjašiča odbil v kot, po katerem pa so Zavrčani povišali svoje vodstvo. S kota je podal Kelenc, pred golom pa je najvišje skočil Datković in žogo spravil za hrbet Rozmana, prvi ‘slovenski’ zadetek za nekdanjega nogometaša Rijeke. V 85. minuti so Velenjčani le uprizorili prvo nevarnejšo akcijo po zaostanku, a Črnčič, potem ko je preigral tri gsotujoče nogometaše, ni uspel premagati Ranilovića, čeprav se je Črnčič znašel sam pred njim. To pa je bila tudi zadnja prava priložnost na tekmi, saj Velenjčani tudi v sedemminutnem dodatku niso uspeli resneje ogroziti gostujočih vrat, Ranilović je tako še drugič zapored zaklenil svoja vrata.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…