Ugibanja o nadaljni usodi Gregorja Sikoška so končana. Bočni reprezentančni branilec je podaljšal pogodbo z Mariborom in bo v štajerski prestolnici predvidoma igral do leta 2026.

Osemindvajsetletnemu Posavcu bi stara pogodba s 16-kratnimi državnimi prvaki sicer potekla ob koncu aktualne sezone, konec prejšnjega leta so se že pojavljale glasne govorice o njegovem odhodu v tujino, toda klub in igralec sta se vendarle dogovorila in podpisala novo dolgoročno sodelovanje. To Mariborčanom daje veliko več maneverskega prostora pri nadaljnjem delovanju in morebitni prodaji.

Sikošek je za Štajerce podpisal poleti leta 2021 in si v sezoni 2021/22 hitro izboril mesto v začetni enajsterici. Za Maribor je v sezoni in pol zbral natanko 50 prvoligaških nastopov, enkrat se je vpisal med strelce. Zaradi odličnih predstav je lani po več kot petih letih ponovno dobil vpoklic v slovensko reprezentanco, kjer se je pod vodstvom Matjaža Keka znašel zelo dobro in si tudi tam izboril svoje mesto pod soncem. Leta 2022 je dres z državnim grbom oblekel desetkrat, že čez dobre tri mesece pa ga z reprezentanco čaka pričetek kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Nemčija.

“Morda je trajalo dlje, toda najbolj pomembno je, da smo obojestransko zadovoljni. Vesel sem, da bom tukaj ostal še nekaj časa in s popolno osredotočenostjo začenjam priprave. Imel sem nekaj ponudb, pojavilo se je določeno povpraševanje, vendar ne v tolikšni meri, da bi me prepričalo, da bi bilo vredno oditi iz Maribora,” je za klubsko spletno stran dejal Sikošek.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…