Po naravni katastrofi, ki je pred dnevi zajela večji del Slovenije, se je ponovno pokazalo, da ljudje v deželi na sončni strani Alp znajo stopiti skupaj, ko je to najbolj potrebno. Klicu na pomoč so se odzvali tudi številni nogometni klubi in njihovi nogometaši ter navijači.


Tako so Celjani že prejšnji teden oznanili, da bodo znesek od prodanih vstopnic za evropskih obračun proti Nemanu Grodnu namenili žrtvam poplav. Za podobno potezo se je odločila tudi ljubljanska Olimpija, ki bo darovala znesek od prodanih vstopnic s sobotne tekme proti Domžalam, ter tudi tiste proti Celju, ki bo na sporedu konec tega meseca. Radomlje so času najhujših tebog svoje klubske prostore in sanitarije nudile vsem, ki so jih poplave najbolj prizadele. Mariborčani so se dan po zmagi nad Bravom namesto na trening odpravili kar v Črno na Koroško, kjer so nogometaši in strokovno vodstvo ter zaposleni kluba poprijeli za lopate in pomagali pri sanaciji tamkajšnjega nogometnega igrišča. Vijoličasti bodo pri postavljanju na noge z donacijami pomagali tudi Komendi in Malečniku. Hvale vredna je poteza, da je klub mlajšim selekcijam Pece, ki na domačem terenu še nekaj časa ne bodo mogli trenirati, treninge in prevoz ter nastanitev brezplačno ponudil kar v štajerski prestolnici.

Nekateri klubi se bodo akciji zbiranja pomoči pridružili v prihodnjih dneh. Domžalčani so že oznanili, da bodo naslednji vikend znesek od prodanih vstopnic za obračun proti Celju namenili kluboma Mengo in Komenda, ki sta v poplavah bila zelo prizadeta. Svojo akcijo načrtujejo tudi v Kidričevem itd. Aktivni so oziroma bodo tudi številni nižjeligaši.

Med prvimi so se odzvali navijači. Člani vseh večjih navijaških skupin v Sloveniji so poprijeli za lopate in se odpravili na teren ter pomagali pri sanaciji, ali pa so organizirali zbiranja hrane, oblačil in drugih pripomočkov. Pozitivno so se odzvali tudi nogometaši. Nik Omladič denimo tistim, ki so izgubili streho nad glavo, nudi prenočišče v svoji prazni hiši v Rečici ob Paki.

Finančno sta pomagali tudi Evropska nogometna zveza (UEFA) in Nogometna zveza Slovenije (NZS), ki sta Karitasu in Rdečemu križu nakazali zajetno finančno injekcijo. Prva je donirala 300 tisočakov, druga je k temu znesku pristavila še 20 tisočakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brez tekme tudi v Celju

Sedemnajsti krog Prve lige Telemach krojijo težavne vremenske razmere. Uvodna tekma med Ro…