Nogometaši Maribora so v zadnjem jesenskem krogu, poročilo srečanja si lahko preberete tukaj, brez večjih težav na kolena spravili ekipo Radomelj in se z novimi tremi točkami približali Domžalam, ki so v zadnjem krogu jesenskega dela pokleknili pred domačimi gledalci proti ekipi Celja, na vsega tri točke. Vijoličasti so s suvereno igro in hitrimi tremi zadetki zasluženo slavili in se tako držali slogana, ki so si ga zadali v zadnjem mescu, “vsaka za prvaka”. Vijoličasti so v zadnjih tekmah stopili na plin in na zadnjih štirih zabili kar 15 zadetkov. Po koncu prvega dela sezone je na vrhu lestvice strelcev kapetan Marcos Tavares, ki je dosegel 10 zadetkov, na klubski lestvici pa je že pri številki 130. Še en zanimiv podatek, s sedmimi podajami je na vrhu lestvice asistentov Dare Vršič.


Po srečanju sta svoje poglede na tekmo predstavila tudi stratega obeh moštev. Prvi je do besede prišel bivši igralec Maribora in trenutno trener Radomelj, Dejan Djuranović, ki je dejal: “Rad bi čestital Mariboru za zasluženo zmago. Bili so favoriti že pred tekmo in ta primat tudi potrdili. V petih minutah so nas dobesedno ‘knockautirali’. V prvem delu srečanja smo si pripravili tri lepe priložnosti in zgrešili tudi enajstmetrovko, a žal se je nato obrnilo popolnoma drugače, kot smo si želeli. V Ljudski vrt smo prišli igrat nogomet in na koncu smo le dosegli  zadetek, ki smo si ga tako želeli. Mariboru bi želel vse dobro v sredo.” Radomlje so v tem delu sezone osvojile zgolj osem točk, saj so dvakrat premagale ekipo Kopra, enkrat pa so odščipnile točko Krki in Mariboru. O prvem delu prvenstva je nekaj besed namenil tudi Djuranović: “Že lani smo naredili preskok, saj smo se uvrstili v Prvo ligo. V prvenstvo smo vstopili z enako ekipo, kot smo jo imeli v drugi ligi. Prišlo je le nekaj mladih igralcev na posodo, ki so predvsem željni dokazovanja. Želimo si, da bi na koncu prvenstva osvojili mesto, ki nam omogoča obstanek med prvoligaši. A trenutno smo glede na vloženo realno na tej poziciji. Odigrali smo nekaj dobrih srečanj, ki bi se lahko končale drugače, kot so se. Ta srečanja v Prvi ligi so nam dala nekaj odgovorov kako naprej. V zimskem premoru bomo skušali ekipo nekoliko okrepiti in nato v spomladanskem delu prit do pozicije, ki bi nam omogočilo upanje na obstanek v ligi.”

S predstavo je bil zadovoljen domači strateg Ante Šimundža, ki je povedal: “Vedeli smo, da so Radomlje ambiciozne in da si želijo igrati nogomet. V Ljudski vrt so se prišli prikazati v lepi luči, na začetku imeli nekaj lepih priložnosti, zgrešili so tudi enajstmetrovko. Nato smo se zbrali in jim zabili tri zadetke in kasneje zasluženo slavili. Za nas je bila to 34. tekma v tej sezoni in fantje iščejo še zadnje atome moči. Cilji so izpolnjeni, saj smo se približali Domžalam, uvrščeni smo v polfinale pokala Slovenije. V sredo nas čaka še posladek v Ligi prvakov.” Tudi strateg Maribora je spregovoril o prvem delu sezone in dodal: “Imamo tekmo manj, točk pa je toliko, kot jih je bilo tudi v prejšnjih sezonah. Zadovoljen sem, da smo nanizali nekaj dobrih tekem in se približali ekipi Domžal. V nobenem srečanju nismo bili nadigrani. Veseli dejstvo, da smo v zaključku prvenstva stopnjevali formo in smo tam, kjer smo želeli biti. Domžalam smo se približali na tri točke s tekmo manj in v spomladanski del bomo krenili še odločneje, da jih prehitimo.”

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…