Nogometaši domžalskega prvoligaša se od ponedeljka pripravljajo na novo sezono, nogometaši pa po besedah trenerja Luke Elsnerja preživljajo prvi val utrujenosti, saj so treningi še zahtevnejši in intenzivnejši kot ponavadi.


Domžalčani so imeli spomladi precej težav s poškodbami nogometašev, predvsem tistih napadalnejše usmerjenih, tudi tokrat pa Elsner, ki se je pred dnevi izkazal tudi kot strokovni komentator v studiu nacionalne televezije. ne more računati na vse razpoložljive moči. 31-letni strateg pogreša Gabra Dobrovoljca, ki je staknil poškodbo zadnje stegenske mišice, Nejca Vidmarja muči poškodba mečne mišice in trenira po prilagojenem programu, največ skrbi pa povzroča poškodba Slobodana Vuka. Napadalec, ki je odlično odigral jesenski del minule sezone, je imel težave s poškodbo kolena že spomladi, v minulih dneh pa je prestal operativni poseg, zaradi katerega bo odsoten dobra dva meseca. Elsner je za klubsko spletno stran takole pojasnil situacijo s 24-letnim napadalcem: “Končno smo prišli do prave diagnoze. Koleno je imel precej načeto in z operacijo so mu odstranili cisto ter uredili hrustanec. Tudi zanj bo rehabilitacija sedaj veliko lažja, saj točno ve, da je koleno čisto in da se mora le še fizično primerno pripraviti. Tako dolga odsotnost enega od ključnih napadalcev je velik problem, zato že iščemo rešitve, kako ga na najboljši možni način nadomestiti. Vsekakor pa nestrpno pričakujemo njegov povratek v polni pogon.”

Treningom članskega moštva so se priključili tudi mladci Emil Velić, Anže Pišek, Žan Kumer, Matic Zupanc, Gal Primc, Žan Žužek in Alen Ožbolt, slednja sta sicer že debitirala v članskem moštvu, ki se bodo skušali v naslednjih tednih dokazati trenerskemu štabu Domžalčanov. Prva preizkušnja Domžalčane čaka že jutri, v Radomljah se bodo pomerili z RNK Splitom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…