Zavrčani so kljub novi dobri predstavi ostali brez želene zgodovinske uvrstitve v finale pokalnega tekmovanja, s katero bi bili na robu največjega uspeha – uvrstitve v kvalifikacije za evropsko ligo. Po porazu s 5:1, ko so kar tri zadetke prejeli v sodniškem dodatku, so morali Haložani z bridkim izrazom na licih stisniti roko zmagovalcem Mariborčanom.


Gostujoči strateg Slavko Matić se po koncu tekmi ni zmogel izogniti izključitvi Miketića, ki je v 75. minuti zaradi domnevnega simuliranja prejel še drugi rumeni karton: “Spremljali smo dobro in dinamično tekmo z veliko preobratov v igri in rezultatu. Po prejetem golu nismo padli, ampak smo se uspeli vrniti v igro. Ne bi rad omalovaževal zmage nasprotnika, vendar menim, da smo prejeli popolnoma nezaslužen rdeči karton. Dvoboj delim na tekmo do rdečega kartona in po njem. Mislim, da smo bili v vseh devetdesetih minutah enakovreden nasprotnik Mariboru, po izključitvi smo bili nekajkrat sposobni zapretiti. Sami ste videli, da je v podaljšku vse padlo. Šest tekem v dveh in pol tednih je preveč za fante, še posebej z igralcem manj in to v gosteh proti Mariboru. Igralcem  sem v slačilnici povedal, da so lahko ponosni na to, kaj so prikazali do tega trenutka. Menim, da je rezultat previsok. Na žalost pa je rezultat tisti, ki bo ostal v spominu, vendar je glede na to, kaj je bilo prikazano na terenu v rednem delu tekme, previsok.”

Izključitev Miketića je pošteno ujezila tudi trenerja Matića. (Foto: Jure Banfi)
Izključitev Miketića je pošteno ujezila tudi trenerja Matića. (Foto: Jure Banfi)

Po porazu v oči bode tudi dejstvu, da Matić vse do začetka drugega podaljška v enajsterici ni opravil niti ene same zamenjave, kar so Mariborčani, pri katerih sta tempo igre dvignila predvsem rezervista Amar Rahmanović in predvsem Sintayehu Sallalich, izkoristili v prvem podaljšku, ko se je završka mreža zatresla kar trikrat. “Kot trenerji  vemo, kdaj je dobro menjati. Imeli smo aktiven rezultat in igralce na klopi. Pri rezultatu 2:1 in tudi 3:1, ko bi lahko dosegli gol in bi moral Maribor zabiti še enega, smo se odločili, da menjave še niso potrebne. Čakali smo, da vidimo, kako se bo odvijala tekma. Bil je trenutek, ko se je Maribor pri izidu 3:1 potegnil malce nazaj in morda je bil tisti trenutek za spremembo v ekipi. Vseeno pa menim, da to ni bilo odločilno,” je odgovoril završki strateg.

Tudi povratnik na završko klop je po porazu s skupnim izidom 6:3 dejal, da lahko njegova zasedba domov odhaja z dvignjenimi glavami: “Igralcem čestitam za vse, kar so prikazali. Pokazali so, kako se igra dostojanstveno in kako se boriti za barve svojega kluba. Igrali so nad svojimi zmožnostmi. Sedaj se obračamo k prvenstvu in že v nedeljo nas čaka gostovanje pri Krki. Najpomembnejše je,da se dobro osvežimo. Fantje so lahko ponosni na prikazano. To je za njih zagotovo velika izkušnja, saj gre za mlado ekipo in iz tega je potrebno izvleči veliko.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…