Mariborčani so na današnji tiskovni konferenci pred začetkom državnega prvenstva predstavili še drugega novinca v letošnji. V Ljudski vrt se je preselil tudi Sintayehu Sallalich, s katerim so se vijoličasti dogovorili že konec junija.


“Počutim se odlično, bil sem zelo lepo sprejet. NK Maribor poznam, saj je pred leti igral z Maccabi Haifo, katerega član sem bil tudi sam. Prišel sem v dober klub, v lepo mesto in deželo. Upam, da se bom hitro aklimatiziral in da bo vse dobro,” je ob predstavitvi povedal 23-letni nogometaš, ki se najbolje znajde na krilnih pozicijah zvezne vrste. Nekdanji mladi reprezentant Izraela se že veseli novega izziva, a ga najprej čaka še spoznavanje z novim okoljem in kulturo: “Klub sem že poznal, manj pa sem vedel o slovenskem nogometu, ob sklenitvi dogovora pa sem se o klubu in državi še veliko naučil. Klub ima veliko ambicij, je najboljši v državi, kar za mene predstavlja velik izziv in motiv za naprej. Prepričan sem, da se bom s pomočjo trenerjev in soigralcev hitro privadil na novo okolje.”

“Po analizah po koncu minulega prvenstva smo ocenili, da je ekipi manjkalo nekaj prodornosti in hitrosti, zato smo želeli ta segment igre okrepiti. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se bo Sintayehu čimprej prilagodil na novo okolje in način dela. To je namreč zelo pomembno, saj bo lahko le na ta način pokazal, česa je sposoben,” je v uvodu tiskovne konference spregovoril Zlatko Zahović, ki pa je bil ob koncu oster tudi na račun državnih organov. Ti namreč v treh tednih po sklenitvi dogovora še vedno niso izdali vse potrebnih dokumentov, kot so bivalna viza in delovno dovoljenje, postopki pa bi se lahko po oceni športnega direktorja zavlekli še za nadaljnjih deset dni, čeprav se v klubu trudijo na vse pretege, zato je vprašljiv tudi nastop v tretjem krogu kvalifikacij, v kolikor se bodo vijoličasti tja tudi uvrstili.

V Etiopiji rojeni nogometaš, ki pa ima izraelski potni list, bo v moštvu Maribora nosil številko osem, ki jo je imel pred odhodom iz Ljudskega vrta v svoji ‘lasti’ Dejan Mezga.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…