Odštevanje se začenja, vročica narašča, le malokdo je verjetno pred prvim obračunom realno pomislil na to, da bi lahko imel Maribor na povratnem obračunu v Sevilli še povsem odprte možnosti za preboj med šestnajst najboljših ekip v Evropski ligi. Strateg domačinov Unai Emery je zaradi slabih izidov, predvsem pa slabih predstav svojega moštva, pod velikim pritiskom, ki bi se lahko poznal tudi na jutrišnjem obračunu s pričetkom ob 19. uri.


Sevilla

Rezervni vratar lahko na spletni strani Seville govori, kar hoče, a že to, da sploh dobi besedo, pove veliko o odnosu kluba. Javi Varas je neke vrste PR-ovec pred jutrišnjo povratno tekmo, čeprav je v španski ligi v tej sezoni nastopil le enkrat. Pozornost dobi le na tekmah Lige Evropa, kjer je kot edini igralec Seville letos nastopil na vseh sedmih tekmah. Zelo nepredvidljiva je začetna enajsterica Špancev, Unai Emery v Evropi rotira med 14 in 15 igralci, med katerimi bo izbiral tudi za tekmo proti Maribor. Emery v večji riziko ne sme, neuspeh bi zanj zelo verjetno pomenil konec seviljske zgodbe, medtem ko tudi v primeru zmage ne bo doživel slave. To je tekma, ki jo lahko tudi izgubi. Morda lahko privržence Seville malo potolaži z napadalnostjo in atraktivnostjo. Navijači, ki jih bo jutri okrog 15.000 (kapaciteta stadiona je trikrat toliko), namreč niso zadovoljni z zadnjo zmago v domačem prvenstvu, prvo po sedmih tekmah, ampak od rdeče-belih poleg boljših rezultatov pričakujejo tudi boljšo igro. In ne le consko obrambo, s hitrimi prehodi v protinapad ter čakanje na prekinitve, iz katerih je po nekaterih podatkih Sevilla dala kar 41% golov v letošnji sezoni, enega tudi v Mariboru.

Verjetna postava (4-4-2): Javi Varas; Diogo, Nico Pareja, Fazio, Alberto Moreno; Iborra, Reyes, Rakitić, Marin; Gameiro, Bacca.

Maribor

Ante Šimundža je na današnji novinarski konferenci na vprašanje: Dervišević ali Mertelj, odgovoril, da morda oba, s tem pa v zadrego spravil Željka Filipoviča, ki je sedel na njegovi levi strani. Tavares na zadnjem treningu pred tekmo ni zares treniral, ampak se je le sprehajal ob igrišču. Morda le igra, morda pa je resnično kaj na lažji bolečini v stegenski mišici. Toda resnica je takšna, da odprtih vprašanj o jutrišnji tekmi Maribor vseeno nima (veliko). Situacija v klubu je v primerjavi s seviljsko diametralno nasprotna. Neobremenjenost bi poleg odločnosti morala biti tista priložnost, ki jo bo potrebno poskušati izkoristiti proti Špancem. To odločnost s tonom govora in vsako svojo izjavo kaže Šimundža. Čeprav razen mariborskih navijačev, ki jih je v Sevilli okrog 500, vanjo španska javnost več kot očitno ne verjame. Jutrišnja tekma je za navijače Maribora privilegij, za španske medije pa bolj breme in nepotreben prostor. Danes je španski športni dnevnik na strani o Sevilli razpredal o njihovi zadnji ligaški tekmi, o podaljšanju pogodb z igralci, aktualnega srečanja pa se dotaknil le s kratko vestjo o tem, da je Maribor v Španijo prispel že v ponedeljek, pod tem pa je bila še kratka izjava Mitje Vilerja oziroma “Mitje Vylerja”.

Strateg vijoličastih se na tiskovni konferenci ni želel obremenjevati s tem, kakšen pristop bodo ubrali gostitelji: “Glede na tradicijo španskega nogometa vemo, da navijači zahtevajo nogomet, ki temelji na ofenzivi. Težko odgovorim, kako se bo odločil njihov trener. Ni pa odločilnega pomena. Spoznanje, ali bodo krenili takoj v napad ali bodo previdnejši, ne spreminja naših namenov. Vemo, po kaj smo prišli. Zanima nas naša igra, naš pristop.”

Verjetna postava (4-4-1-1): Handanović; Milec, Arghus, Rajčević, Viler; Mezga, Mertelj, Filipović, Bohar; Tavares; Mendy.

Iz Seville: Rene Puhar

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…