Nogometaši Mure so na “generalki” pred četrtkovim obračunom tretjega kroga Uefine konferenčne lige na domačem terenu v 13. krogu državnega prvenstva gostili Aluminij in proti Kidričanom slavili z rezultatom 3:2.

Razburljiv obračun je postregel z dvema preobratoma, črno-beli pa so do zmage prišli po evrogolu Samsindina Oura v 83. minuti srečanja, s čimer so državni prvaki zadržali točkovni priključek z vrhom lestvice. Po dvoboju je trener Prekmurcev Ante Šimundža razumljivo bil lahko zadovoljen: “Tekma z veliko preobrati. Zelo dinamična, gledljiva in verjamem, so gledalci na stadionu in pred malimi zasloni uživali. Dejstvo je, da smo mi bili dinamičnejši in bi se strinjal, da smo ravno za ta en zadetek bili boljši nasprotnik. Ko pogledam celotno tekmo smo bili dobri. Imeli smo dinamiko, tempo in ideje, ki nasprotniku kot je Aluminij ne ugajajo.”

Je pa zmaga za Muro pomembna tudi z vidika četrtkovega evropskega obračuna proti francoskemu Rennesu, saj prinaša prepotrebno samozavest v moštvo 50-letnega stratega: “Vsaka zmaga daje samozavest in tisto, kar je potrebno ekipi. Nek nov zagon in tukaj verjamem, da nam bo dala prepotrebno samozavest, odločnost in hrabrost, ki je potrebna v evropskih tekmah.”


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Primorje predstavilo štiri novince in pet pripravljalnih tekem

Primorje si želi igrati za mesta pri vrhu ligaške razpredelnice so bile besede športnega d…