Mura še naprej nadaljuje z odličnimi predstavami v letošnji sezoni. Po štirih krogih črno-beli v državnem prvenstvu z desetimi točkami ter brez poraza zasedajo prvo mesto na lestvici. Ekipa Anteja Šimundže je ob tem dvakrat zmagala tudi v Evropi, na nobeni izmed šestih tekem pa še ni prejela zadetka.


Domači strateg je po dvoboju in novem slavju bil razumljivo zadovoljen: “Izredno težka tekma in izredno težek nasprotnik. Zahtevna tekma, še posebej po evropski preizkušnji, v kateri smo zelo garali. Zaradi pristopa, garanja in dela mislim, da je zmaga zaslužena. Tudi Gorica je imela svoje priložnosti in polpriložnosti. Odreagirali smo zelo dobro ali pa je Matko bil na pravem mestu. V vsakem primeru sem to tudi nekako pričakoval. Dejstvo je, da je zaradi stvari, ki so se zgodile v Gorici, z njihove strani bilo za pričakovati neko novo energijo. Tudi postavitev so popolnoma spremenili in v vsakem primeru so se pokazali v zelo pozitivni luči in tudi zato so te tri točke še toliko bolj pomembne.”

Šimundža je pred četrtkovim spektaklom proti Nizozemcem nekaj počitka namenil glavnim nosilcem igre in je proti Gorici začetno enajsterico nekoliko premešal, a igralci na terenu so svojo priložnost zagrabili z obema rokama: “Po eni tekmi je zelo težko govoriti ali je nekdo razširil ali ni razširil kader. Dejstvo je, da so ti fantje že nekaj časa z nami. Trenirajo z nami in iz treningov so prinesli prisotnost od ostalih, izkušenejših igralcev, ki vlagajo ogromno truda in energije v tekmo. Tem fantom, ki so danes debitirali, ni bilo lahko, ampak odgovorili so zelo dobro.”

In kaj 48-letni strateg pričakuje v naslednjih dnevih: “Najprej moramo zbrati misli z današnje tekme, najprej moramo pogledati kaj je bilo dobro in kaj slabo. Nato pa seveda vse misli usmeriti v PSV in se poizkušat prikazati v čim boljši luči, koliko bo to mogoče.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Janjičić z izjemnim strelom spet odrešil Celje (FOTO)

Zadnja tekma 11. kroga v Prvi Ligi Telemach je prinesla obračun med drugouvrščenimi Celjan…