Mura je letošnjo evropsko sezono končala z domačim porazom s 5:1 proti nizozemskemu PSV-ju, večina maloštevilnih udeležencev četrtkove tekme pa se je po dvoboju strinjala, da so črno-beli imeli svoje priložnosti, ki pa so tokrat povečini ostale neizkoriščene.


“Nikoli ni prijetno izgubiti s 5:1, ampak igrali smo proti PSV-ju. Bi se pa strinjal z Luko Bobičancem, ki je dejal, da sam rezultat ne odraža dogajanja na igrišču. S tega stališča vsekakor nismo zadovoljni,” je najprej po tekmi dejal domači strateg Ante Šimundža, ki se je po dvoboju strinjal z nekaterimi predstavniki sedme sile, da je Muri proti 24-kratnemu nizozemskemu prvaku manjkalo tudi nekaj sreče: “Se strinjam, ampak to je tako, ko igraš proti eni kvalitetni ekipi. Ekipa, katera ima velik talent. To so igralci, ki so v velikem klubu zelo mladi in zelo talentirani. Verjamem, da bo marsikateri od njih zaznamoval evropski nogomet in zato so tam tudi izbrani. Mislim, da sta v tekmi bila dva ključna momenta. Prvi je bil, po mojem mnenju, čista enajstmetrovka pri izidu 1:1. Drugi ključni moment pa tista vratnica Bobičanca. To sta ključna momenta, ki sta prevesila tehtnico na njihovo stran. Pri takšnemu tekmecu je potrebno imeti tudi nekaj sreče in mi je danes na žalost nismo imeli. Ko pogledam vse skupaj, rezultat je previsok, ampak PSV je zasluženo napredoval.”

Oseminštiridesetletni Mariborčan poudarja, da bo letošnja evropska sezona za klub predvsem velika izkušnja za naprej, po drugi strani pa se nadeja čimprejšnjega preklopa nazaj v slovensko nogometno realnost, kjer črno-bele že v nedeljo čaka nova tekma in boj za prvenstvene točke: “Sedaj bo zelo pomembno preklopiti, da nas ta poraz, ki je previsok, ne potolče. Predvsem pristop in učenje proti ekipi, proti kateri smo igrali, da dvignemo na višjo raven in poizkušamo ta način igre prenesti v slovensko prvenstvo, kolikor bo to možno. Seveda so tukaj drugačna igrišča in drugačne ekipe, ampak v vsakem primeru moramo imeti idejo, smisel in vizijo kako kaj poizkušati delati. In situacije, ki jih imamo sedaj, jih poizkušati nadgradit z izkušnjami, ki smo jih dobili v Evropi. Nedeljska tekma bo zelo pomembna za odziv kluba, za vse nas.”

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura ostala brez stebra obrambe

Že pred tekmo z Olimpijo to preteklo soboto je navijače črno belih lahko skrbela odsotnost…