Celjani z napadalno in atraktivno igro nadaljujejo svoj pohod tik pod vrh lestvice. Potem ko so grofje v uvodnih dveh krogih, kljub dobri igri, proti Zavrču in Domžalam ostali brez točk, se jim je potrpežljivost poplačala na zadnjih treh tekmah. Po Krki in Kopru je mlado in dokazovanja željno moštvo vzelo še skalp Maribora. V atraktivnem prvem polčasu, ko priložnosti ni manjkalo na obeh straneh igrišča, so zagotovo na svoj račun prišli tudi gledalci, še posebej tisti neopredeljeni.


“Celje je odigralo odlično tekmo, v kateri jim je šlo vse od noge, nam pa danes praktično ni uspelo ničesar in Celje je zasluženo slavilo. Kljub domači zmagi s 3:0, je bil po mojem mnenju domači vratar Kotnik igralec tekme. V ključnih trenutkih je zaklenil svoja vrata in pripomogel k temu, da je ekipa prišla do treh točk. Spet bom dejal, da naši napadalci niso delali slabo, a se jim je v zaključku na poti vedno znašel celjski čuvaj mreže,” je po tekmi dejal Ante Šimundža. Vijoličastih so tokrat znova zatajili v zaključku akcij, saj napadalci še vedno niso ujeli optimalne forme, pa čeprav je imel odličen dan v vratih Celja tudi vratar Matic Kotnik, ki je bil do avtogola Blaža Vrhovca nepremagan že 296 minut. Simon Rožman, najmlajši prvoligaški strateg, je svoje varovance pohvalil za prikazano, se zahvalil tudi gledalcem, ki so si obračun ogledali v lepem številu, in se na to dotaknil tudi morebitnih prihodnjih nihaj, ki se jih trenerski štab zaveda: “Tako v minulih štirih krogih, smo znova odigrali dobro predstavo, zadeli v pravem času in mislim, da zasluženo zmagali. Vsi v klubu se dobro zavedamo, da bo prišlo do nihanj. Je pa na strokovnem timu, da to poskušamo preprečiti, kar nam zaenkrat dobro uspevo. Zmage nas veselijo, iz porazov se skušamo učiti in na tej filozofiji bomo skušali nadaljevati.”

Foto: Jure Banfi
Ante Šimundža: “Nam danes praktično ni uspelo ničesar, Celje zasluženo slavilo.”(Foto: Jure Banfi)

“Celjani so si po hitrem vodstvu iz protinapadov ustvarili nekaj nevarnih priložnosti in še enkrat tudi zadeli. Tudi sami smo imeli veliko priložnosti. Celjani so igrali zelo navdahnjeno in jim je šlo vse od rok, nam na drugi strani ni uspelo ničesar,” je o prvem polčasu, v katerem sta se obe moštvi pripravili nemalo število smrtnih priložnosti, povedal Šimundža, s katerim se je strinjal tudi kolega na celjski klopi, ki je še enkrat poudaril, da bo celjsko moštvo tudi v bodoče igralo ofenzivno in atraktivno: “Želimo slediti trendom modernega nogometa, mi smo šele na začetku neke poti, gledljivega nogometa z veliko priložnosti. Danes se je obrnilo v našo prid, naslednjič morda v korist nasprotnika. Je pa takšna igra lepa propaganda nogometa, ki ga ljudje želijo gledati. Taktičnih bojev s strani Celja ne boste videli, vsako tekmo bomo šli na glavo. Smo mladi, se učimo in želimo biti atraktivni in verjamem, da so gledalci uživali v takšni predstavi.”

“Igrali smo timsko, na Maribor smo se odlično pripravili. Bila je težka tekma, dali smo vse od sebe in rezultat je prišel,” je dejal strelec uvodnega zadetka Tilen Klemenčič. Nekdanji član kranjskega Triglava se je v 59. ligaškem nastopu veselil šele prvega zadetka, a je bil zato ta še toliko slajši. Vsega 18-letni branilec, ki na prvoligaških zelenicah igra že tretjo sezono, poudarja, da se ne boji prihodnjih tekem: “Če bomo dobro delali na treningih, igrali ekipno in se borili eden za drugega, se ne bojim naslednjih tekem, saj bomo na igriščih dali sto odstotkov in rezultat bo prišel sam od sebe.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…