Celjani so kot prvi v letošnji sezoni, če upoštevamo le državno prvenstvo, uspeli premagati domžalskega čuvaja mreže Nejca Vidmarja, ki je klonil po 1002 minutah nepremaganosti. Še več, grofje so kot prvi v letošnji sezoni, Domžalčanom zadali poraz in svoj niz neporaženosti podaljšali na devet tekem.


“Občutki po zmagi so čudoviti. Rad bi čestital svojim fantom za zrelo igro, s katero smo bili v vseh pogledih boljši nasprotnik. Pripravili smo si lepo število priložnosti, dvakrat tudi zadeli, na koncu pa si tako zasluženo priigrali nove tri točke. Počitka ni, v nedeljo nas namreč že čaka nova tekma v Novem mestu, kjer bomo morali znova prikazati maksimalen pristop in vso svoje znanje. Cilj pa je jasen, z napadalno in atraktivno igro do vseh treh točk,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal Simon Rožman, najmlajši prvoligaški strateg, ki je imel tokrat na drugi strani le nekaj mesecev starejšega Luko Elsnerja. Celjani so se po štirih zaporednih remijih z Olimpijo, Gorico, Rudarjem in Zavrčem, veselili pete zmage v letošnji sezoni. Treh točk se je razveselil tudi Benjamin Verbič, ki v letošnji sezoni igra v izjemni formi, tudi na tokratni tekmi ni bilo nič kaj drugače: “Zavedali smo se, da nas čaka izredno težka tekma, saj so Domžalčani v tej sezoni v res dobri formi, kar potrjuje tudi dejstvo, da do včerajšnjega obračuna sploh še niso prejeli zadetka. Od prve minute smo krenili napadalno in z agresivnim pokrivanjem po celem igrišču, kar se nam je na koncu tudi obrestovalo. Zadeli smo dvakrat, ob tem pa žal zapravili še enajstmetrovko in nekaj drugih lepih priložnosti. A kljub temu se zmagi ne gleda v zobe, tako da smo zagotovo lahko zelo zadovoljni.”

Celjane, kot ježe omenil tudi trener Rožman, v naslednjem krogu čaka gostovanje na novomeškem Portovalu, pri Krki, s katero so rumeno-modri pričeli niz neporaženosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…