Na prvi nedeljski tekmi se bosta v Sežani pomerila novinca med elito, sežanski Tabor in ljubljanski Bravo. Prva tekma na šišenskem Žaku se je končala z zmago Ljubljančanov, tokrat pa si Primorci zagotovo želijo revanše, ki bi vsaj malo omilila slabo formo zadnjega časa. Kluba na lestvici ločita zgolj dve točki, Sežana pa lahko z zmago celo prehiti tokratnega nasprotnika.


Sežanci so po odhodu Andreja Razdrha padli v veliko krizo, saj so na zadnjih štirih tekmah nanizali kar štiri zaporedne poraze, ob tem pa zadeli le en gol. To je varovance Almirja Sulejmanovića pahnilo v sila neprijeten položaj, saj se Sežanci nahajajo na nizkem sedmem mestu. Čeprav je na začetku sezone izgledalo, da so Kraševci prijetno presenečenje sezone pa so trenutno v pravem prostem padu. Slaba forma se je začela na tekmi proti Olimpiji, kjer so Sežanci izgubili z 1:2. To je bilo zadnjega avgustovskega dne, ko so zadeli tudi svoj zadnji zadetek. V preteklosti razpoloženi Predrag Sikimić, na katerega se še vedno močno opirajo, je svoj zadnji zadetek zabil pred enim mesecem, neuspešen pa je bil tudi na zadnji tekmi proti Celju. Tam so Sežanci prejeli dva zadetka, dali pa nobenega. Na zadnjih treh tekmah so v svojo mrežo prejeli kar pet zadetkov, njihovi topovi pa so obmirovali. Na zadnji tekmi so Celjani povedli v 21. minuti, ko je zadel Božić, ob koncu tekme pa je nov zadetek dodal prvi strelec prvenstva Dario Vizinger. Sežanci bodo proti Bravu morali pošteno pritisniti na plin, če želijo končati črno serijo porazov, ki jih počasi, a vztrajno vleče proti dnu lestvice.

Na drugi strani bodo Sežancem stali nogometaši Brava, ki se za razliko od tokratnih tekmecev nahajajo v nekoliko boljši formi. Ljubljančani so na zadnjih štirih tekmah dvakrat zmagali, temu pa dodali še en remi. Izgubili so zgolj na mestnem derbiju proti Olimpiji, a so tudi tam zadeli gol. Na zadnji tekmi pred štirimi dnevi so varovanci Dejana Grabića prikazali všečno igro in proti favorizirani Muri izvlekli točko. Na Žaku je padlo kar pol ducata golov, za domače pa so zadeli Matko, Abdurahimi in Agboyi. Za Ljubljančane veliko pomeni obuditev strelske forme Aljoše Matka, ki je zadel po dolgem času. Devetnajstletni nogometaš je v tej sezoni pri šestih golih in bo eden glavnih orožij na tekmi proti Sežani. Po goliadi na Fazaneriji je bil zadovoljen tudi glavni trener Dejan Grabić, ki je pred tekmo s Sežano povedal: “Če bomo v nedeljo tako dobri, kot smo bili proti Muri, ni nobenega strahu. Kljub napornemu tempu bomo še naprej držali ritem treningov in fante spravili na potreben energetski nivo za obračun s Taborom.”

Tekma na Stadionu Rajka Štolfe se bo začela ob 15. uri in zanimivo bo videti, kateri od novincev bo tokrat uspešnejši. Prva tekma na Žaku se je končala z minimalno zmago Ljubljančanov, kjer je edini gol na tekmi zadel Ibrahim Arafat Mensah. Sežana krvavo potrebuje točke, Bravo pa lahko s pridom izkoristi slabo formo tokratnih gostiteljev in nadaljuje niz neporaženosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …