Slovenski nogometni novinarji so v izboru za nogometaša leta, tega tradicionalno prireja športni časnik Ekipa SN, petnajstič izbrali svojega favorita. Tokrat se je prestižne nagrade razveselil mladi napadalec Salzburga.

Za Benjaminom Šeškom je nepozabno leto 2022, ki ga je 19-letnik kronal z odličnimi predstavami v dresu Solnogradčanov ter predvsem v dresu slovenske reprezentance. Slovenija si je namreč prav zaradi njegovih ključnih zadetkov priborila obstanek na drugem nivoju v zahtevni skupini Lige narodov. Šeško je postal sedmi nogometaš leta in je nasledil Jana Oblaka, kateri je zasedel drugo mesto. Vratar madridskega Atletica je naziv najboljšega doslej osvojil šestkrat. Na tretjem mestu se je znašel Jaka Bijol, četrtega zaseda Andraž Šporar, petega pa Adam Gnezda Čerin.

Šeško je prav tako prejel naziv najboljšega mladega nogometaša preteklega leta. V glasovanju je ugnal Svita Šešlarja, Žana Vipotnika, Tia Cipota in Marcela Ratnika.

Med igralci v slovenskem državnem prvenstvu je za najboljšega bil izbran igralec Olimpije Timi Max Elšnik. Štajerec je nasledil Žana Karničnika, v glasovanju pa je ugnal Mirlinda Dakuja, Andreja Kotnika, Roka Kronavetra in Gregorja Sikoška.

Naziv najboljše nogometašice leta je prejela Lara Prašnikar, ki si svoj kruh služi pri frankfurtskem Eintrachtu. Štiriindvajsetletnica je za seboj pustila reprezentančne kolegice, in sicer: Saro Agrež, Matejo Zver, Ano Milović in Špelo Kolbl.

Najboljši trener je postal nekdanji strateg Maribora in Mure Ante Šimundža, ki zdaj deluje v bolgarskem Razgradu. Na glasovanju je ugnal selektorja slovenske reprezentance Matjaža Keka in normandijskega junaka Luko Elsnerja. Na četrtem mestu se je znašel Zoran Zeljković, peti je bil Radovan Karanović.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od D.Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…