Nogometaši Celja so včeraj gostovali pri videmskem prvoligašu Udineseju, ki je minulo sezono Serie A končal na trinajstem mestu. Videmčani so zaigrali s praktično najboljšo zasedbo, zaigral je tudi legendarni Antonio Di Natale, in obračun dobili z visoko zmago 5:1. Vrhunce in zadetke s srečanja si lahko ogledate tukaj.


Celjani so se k zahodnim sosedom odpravili brez štirih pomembnih vezistov, saj se Benjamin Verbič in Blaž Vrhovec mudita na reprezentančni akciji mlade izbrane vrste, Gregor Bajde in Danijel Miškić pa sta na listi poškodovanih. Trener Simon Rožman je tako na zelenici stadiona Friuli, ki ga sicer prenavljajo, priložnost za igro ponudil tudi mladi trojici nogometašev, Adnanu Bašiću, Ninu Pungaršku in Niku Fasvaldu. Ob odsotnosti Blaža Vrhovca si je kapetanski trak znova nadel izkušeni Sebastjan Gobec, ki je po tekmi za spletno stran celjskega prvoligaša dejal, da je tudi poraz prinesel kar nekaj koristi za mlado moštvo grofov: “Proti izredno kakovostnemu moštvu Udineseja, ki je že precej let v samem vrhu italijanskega nogometa, smo prikazali korektno predstavo. Spoznali smo, kakšen nogomet se igra na najvišjem evropskem in svetovnem nivoju. Uvideli smo tudi nekaj novih smernic in bili soočeni z najvišjim nivojem pripravljenosti nogometašev, ki so tudi tehnično in taktično na izjemno podkovani. Ne glede na rezultat, ki tako ali tako ni bil v prvem planu, smo lahko zadovoljni. Predvsem za mlajše bo to dobra izkušnja, saj so pridobili nove izkušnje, hkrati pa tudi spoznali, da jih do uspeha v nogometnem svetu čaka še ogromno trdega dela, odrekanj in pravega odnosa do športa.”

Tudi Simon Rožman, z 31 leti najmlajši strateg v Prvi ligi Telekom Slovenije, po porazu ni bil preveč nezadovoljen: “Kar se tiče same tekme, lahko mirno rečem, da smo kljub odsotnosti nekaterih ključnih igralcev odigrali korektno in namensko. Videl sem marsikatere nove dimenzije višje ravni nogometa, vsekakor pa je bila to tudi ena izredna izkušnja za moje igralce in nenazadnje tudi uvid v trenutno stanje ekipe. Priložnost za igro so dobili vsi igralci – tudi tisti mlajši, ki pridobivajo prepotrebne izkušnje. Poraz nikoli ni prijeten, smo se pa veliko naučili.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…