Nogometaš ljubljanske Olimpije Stefan Savić je v času pandemije korona virusa preživel v rodni Avstriji, v Salzburgu. Kot je sa dejal je v tem času treniral doma, skupaj z bratom, ki prav tako igra nogomet. V letošnji sezoni je avstrijski nogometaš na petindvajsetih tekmah dosegel štiri zadetke.


“Mislim, da se v vsaki državi igra drugačen stil nogometa. Na Nizozemskem je občutek za nogometaša najboljši, saj so stadioni veliki in vedno polni. Vsak igralec pa si želi igrati pred polnimi tribunami. Prav tako so razlike med ljudmi. Na primer na Balkanu soigralci večkrat po treningu gredo skupaj na kavo ali kosilu, medtem ko v Avstriji ali na Nizozemskem ni takšnih navad. Po treningu se namreč vsi odpravijo domov,” je za klubsko spletno stran povedal Savić.

Nadaljeval je trenutnem stanju in nadaljevanju sezone: “Upam, da bomo kmalu spet igrali. Pavza je res že dolga, in če se bo prvenstvo nadaljevalo, upam, da osvojimo naslov državnih prvakov. Sočasno upam, da se nihče ne poškoduje. Ja, povečati bi si želel število zadetkov in tudi tako pomagati ekipi. Spominjam pa se priložnosti proti Rudarju, ko je Mario Jurčević podal in sem streljal z glavo. Takrat mislim, da se je žoga dotaknila vratnice. Po tekmi običajno pogledam priložnosti, ki sem jih imel in nato naslednjič poskušam doseči več. A kot pravijo, kar je bilo, je bilo. Pripraviš se za naslednjo tekmo.”

Hadžić želi v ogenj potisniti mlade igralce

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
  • Olimpijin ponoven zmenek z eksoti?

    Olimpija si je s tretjim mestom zagotovila kvalifikacije za Konferenčno ligo, kjer bo v pr…
  • Kdo so možni nasprotniki Mure?

    Po tem, ko nas je Mura lani navduševala v Konferenčni ligi, bo letos pot zanje do tja prec…
  • Ibričić: Bilo je prelepo

    V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpijin ponoven zmenek z eksoti?

Olimpija si je s tretjim mestom zagotovila kvalifikacije za Konferenčno ligo, kjer bo v pr…