Domžalčani po treh krogih zasedajo vrh lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Moštvo trenerja Luke Elsnerja je na treh tekmah osvojilo maksimalni točkovni izkupiček, Nejc Vidmar pa v novi sezoni še ni bil premagan. Domžale so vrh lestvice zasedle prvič po tretjem krogu sezone 2011/12, ko so po zmagah nad Rudarjem, Celjem in Triglavom pravtako zbrale devet točk.


Ob nepremagljivem obrambnem zidu je v novi sezoni eden najboljših posameznikov v rumeno-modrem dresu tudi Saša Aleksander Živec, ki so ga soigralci po tekmi z Zavrčem izbrali tudi za igralca tekme. A skromni Primorec je v pogovoru za klubsko spletno stran poudaril, da moštvo tudi po treh zmagah in vodstvu na lestvici ostaja trdno na tleh: “Nihče v ekipi, vključno z mano, ne sanja preveč. Ostajamo trdno na tleh. Zagotovo si želimo še naprej zmagovati in naredili bomo vse, da ostanemo na vrhu lestvice. Še bolj pomembno pa je, da bomo ostali močni tudi, ko nam ne bo šlo vse po načrtih in ko sreča ne bo na naši strani. S to ekipo in takšnim moštvenim duhom nam bo to uspelo in prepričan sem, da bomo sezono končali visoko na lestvici.”

Foto: Jure Banfi
Saša Živec: “Ostajamo trdno na tleh, želimo si novih zmag!” (Foto: Jure Banfi)

“Trenerji se na vsakem koraku trudijo igralcem v glavo vbiti zmagovalno miselnost, kar jim zelo dobro uspeva. Tudi nekateri soigralci, ki so bili še lani na treningih in tekmah bolj mehki v dvobojih, so dojeli, da je možno uspeti le ob stoodstotni zagnanost. Vse skupaj se odraža na naših igrah in trenutnem izkupičku točk,” je o vzroku odličnega začetka nove sezone dodal še nekdanji član Primorja in Gorice, ki je srečo preizkušal tudi pri bolgarskem CSKA-ju. Žived pa vzroke za odličen rezultate vidi še drugje. Domžalčani se namreč pogosto odločajo tudi za drugačne načine treninga, s katerimi pa ubijejo dve muhi na en mah. Trenerski štab s tem razbija monotonost klasičnih treningov, obenem pa se s tem krepi timski duh.

23-letni vezist pa meni, da Domžalčani še niso pokazali vsega, kar so zmožni in napoveduje še boljše nadaljevanje sezone: “Trener na to redno opozarja in tudi fantje se zavedamo, da imamo še veliko rezerv. Verjamem, da se bo to v prihodnje tudi potrdilo na igrišču, saj smo šele na začetku sezone. Iz tekme v tekmo bomo bolj povezani in tudi igra nam bo bolj stekla. Prepričan sem, da bomo v prihodnje še veliko boljši.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…