Ljubljanski niz brez ligaške zmage se nadaljuje. Zmaji že devet krogov zapored niso okusili sladkobe zmage in tako zaostali tudi za Domžalčani, ki jim na drugem mestu bežijo za dve točki. Za Olimpijo je previsoko oviro predstavljala tudi zasedba zadnjeuvrščenega prvoligaša, saj so Radomljani vse do zaključnih minut držali vodstvo.


“Težka tekma, vselej poizkušamo priti do zmage in osvojiti tri točke. Poizkušali smo veliko, enkrat smo zadeli, vendar to ni bilo dovolj. Moramo še veliko delati in naslednjo tekmo moramo biti boljši. Upamo, da bomo osvojili tri točke. Težko je razložiti ta položaj, v pokalu smo v finalu, v prvenstvu pa smo na sedmih tekmah (op.p. devetih) osvojili dve točki,” je po tekmi potarnal Ricardo Alves, ki ga je Safet Hadžić tokrat postavil v začetno enajsterico. Začasni strateg Olimpije je v štirih tekmah resda še neporažen, a to v prvenstvu ni kaj prida izboljšalo položaja zeleno-belih, še več, poslabšalo ga je: “Opozarjal sem na to tekmo. Ko je taka evforija, se moraš ponovno vrniti na realna tla. To so težke tekme, če nisi pravi, se zgodi to, kar se je zgodilo danes. Radomlje so zasluženo remizirale.”

“To je res, vendar ponavljam. Ne glede na to, da smo imeli nekaj priložnosti, nismo bili pravi,” je glede velikih težav z doseganjem zadetkov dejal nekdanji branilec. Ljubljančani imajo spomladi obilico težav tudi proti skromnejšim nasprotnikom, nič drugače ni bilo niti proti Radomljam: “V zadnjih dveh tednih smo odigrali veliko tekem. Imamo velik izpad poškodovanih igralcev, zato moram igralce rotirati. Danes bi morda tekmo pričel z dvema napadalcema, vendar je bil Benko zares utrujen, podobno kot tudi Kapun. Enostavno sem ju moral posaditi na klop, ker sta bila že v stanju, ko bi se lahko poškodovala. S tem bi se še povečal seznam poškodovanih. Ampak tako je, nimamo kaj. Če nisi pravi, je tudi Radomlje težko premagati.”

Hadžić je moral odgovoriti tudi na vprašanje o jeznem Cretuju, ki je ob zamenjavi jezno odkorakal v slačilnico, v čemer pa ljubljanski strateg ne vidi pretiranih težav: “To je normalno. Cretu ni igral slabo, vendar sem moral narediti zamenjavo, da smo se bolj odprli in povezali igro. To je razumljivo, to je nogomet.  V garderobah se dogaja marsikaj.”

Foto: Zala Anzelc

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…