Včerajšnji obračun kroga med Domžalami in Olimpijo ni dal zmagovalca. Obračun se je končal z remijem in delitvijo točk, razlika med prvim in drugim mestom ostaja nespremenjena, znaša sedem točk. V obeh taborih so bili po tekmi zadovoljni s točko, čeprav so bili Ljubljančani v prvem polčasu precej boljši tekmec, ki pa ni znal izkoristiti pripravljenih priložnosti.


“Mislim, da je bila tekma zelo zanimiva, še posebej v prvem polčasu, ko smo bili za razred boljši nasprotnik. Žoga ni šla v gol in nato sem se bal najhujšega, da se nam bi to lahko maščevalo, a se k sreči ni. Lahko smo zadovoljni tudi s točko,” je po tekmi dejal Darijan Matić, eden najizkušenejših v taboru Olimpije. 31-letni vezist je poudaril, da so zeleno-beli v Domžale prišli po zmago in tri točke, saj so si želeli zmanjšanja zaostanka za vodilnim mestom, kljub temu pa so v taboru zmajev zadovoljni tudi s točko: “Danes smo si res želeli zmage. Mislim, da se je od prve sekunde videlo, da smo prišli po zmago in po zmanjšanje razlike za Domžalami. Ni šlo, v sredo nas čaka nova tekma, tudi točka je zelo pomembna, da Domžale še niso povečale razlike.”

“V vsakem primeru en dober polčas ni dovolj, da takšen derbi obrneš v svojo korist. Glede na prikazano v prvem polčasu smo s točko zadovoljni, hkrati pa ohranjamo razliko do tekmecev na lestvici,” je bil z remijem zadovoljen tudi domači strateg Luka Elsner. Domžalčani so bili v prvem polčasu v povsem podrejenem položaju, saj so si Ljubljančani pripravili kar nekaj lepih priložnosti. Elsner se je po tekmi posul s pepelom in priznal, da izbira taktične postavitve ni bila najboljša, a bil kritičen tudi na račun svojih varovancev, ni pa pozabil pohvaliti vratarja Nejca Vidmarja, ki je zaustavil tudi strel z enajstih metrov in še podaljšal svoj niz nepremaganost, ki je sedaj dolg že deset tekem: “Prvi polčas je bil z naše strani katastrofalen in odgovornost za to lahko razdelimo na dva dela. Prvi del moram prevzeti na svoja plača, saj je bila izbira taktične postavitve slaba. Drugi del odgovornosti pa nosijo igralci, ker mentalno niso bili pripravljeni za takšno tekmo. V dvobojih, teku, postavitvi in komunikaciji na igrišču bi morali biti boljši. V teh elementih smo močno zaostajali za tekmecem, zato smo vsi komaj čakali, da se prvi polčas konča. Uspeli smo ga preživeti, predvsem po zaslugi Nejca, ki je ubranil enajstmetrovko in nas ohranil pri življenju.”

Ligaške obveznosti se za prvoligaše nadaljujejo že v sredo, Ljubljančani bodo gostovali na Dolenjskem, pri novomeški Krki, Domžalčani pa na domačem igrišču gostijo Goričane. Oboji bodo v desetem krogu, s katerim se pričenja druga četrtina prvenstva, “branili” zmago iz uvodnega kroga.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…