Danes bodo vsi štirje slovenski predstavniki v evropskih tekmovanjih izvedeli imena nasprotnikov na prvi oviri kvalifikacij. Mariborčani bodo s tekmovanjem v Ligi prvakov pričeli v drugem krogu kvalifikacij, Velenjčani in Koprčani pričenjajo v prvem krogu kvalifikacij Evropske lige, Goričani pa v drugem krogu.


Kot je to že v navadi, so pri UEFA tudi tokrat seznam kvalificiranih moštev skrčili na več manjših skupin, zato je jasno, da se bodo vijoličasti v drugem krogu kvalifikacij pomerili s črnogorsko Sutjesko, bosanskohercegovskim Zrinjskim, makedonskim Skenderbeujem, gruzijskim Dinamom iz Tbilisija ali zmagovalcem para iz prvega kroga kvalifikacij, v katerem bodo pred tem v žrebu Levadia (Estonija), HB Torshavn (Ferski otoki) in FC Santa Coloma (Andora) kot nosilci čakali moštva Banants (Armenija), La Fiorita (San Marino) ter Lincoln FC (Gibraltar).

Koprčani se lahko v prvem krogu udarijo z andorsko Sant Julio, moldavskim Tiraspolom, malteškim Hiberniansom, gruzijskim Sioni Bolnisijem ali črnogorskim Čelikom iz Nikšića. Velenjančani so v svojo kvalifikacijsko “skupino” dobili kazahstansko Astano, malteško Sliemo Wanderers, makedonsko Shkëndijo, črnogorski Lovčen, albanski Laçi in sanmarinski Libertas, medtem ko so, kot smo že zapisali, Goričani uvrščeni v drugi krog kvalifikacij.

Žreb kvalifikacij Lige prvakov bo točno opoldne, uro kasneje sledi žreb prvega kroga kvalifikacij Evropske lige, ob 14:30 pa bo na sporedu še žreb drugega kroga kvalifikacij Evropske lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Radomljani gostujejo v Celju, Mariborčani v Gorici, današnji spored pa se bo zaključil v Kopru

Danes bodo na sporedu tri tekme 29. kroga Prve lige Telemach, na prav vseh pa bomo lahko s…