[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=285]

Obračun kroga se je v devetem kolu odvijal v Velenju, kjer je domači Rudar gostil moštvo Kopra. Tradicija zadnjih let, ki je močno na strani Kopra, je bila danes prekinjena, saj je Rudarju uspelo premagati Primorce po dolgih treh letih.


Domači so srečanje začeli zelo podjetno, saj so takoj po začetnem žvižgu močno napadli polovico gostov.  S strelom iz prostega strela je poizkusil Jeseničnik, vendar je bil gostujoči vratar Nenezić na mestu.  V 17. minuti pa prva in edina sprememba izida na tekmi, iz leve strani je v kazenskem prostoru prodiral Črnčič, poslal predložek v sredino, kjer pa je žoga zadela enega od gostujočih branilcev in končala v golu nemočnega Nenezića.  Po zadetku je igra potekala med obema kazenskima prostoroma. Rahlo terensko premoč so sicer imeli gostje, vendar si nobena od ekip ni uspela pripraviti priložnosti, kaj šele resneje ogroziti vrata.  Tako so Koprčani prvič sprožili šele v 38. minuti, ko je iz prostega strela poizkusil Guberac, vendar se Rozman ni pustil presenetiti.  Pred koncem prvega polčasa naj omenimo še poizkus Rudarja s strani Firerja, ki ga je Nenezić brez težav ukrotil. Na drugi strani sta poizkušala Pučko in Galešić, vendar sta oba zgrešil cilj. Tako se je dokaj nezanimiv prvi polčas končal z 1:0 za Rudar.

Drugi polčas se je začel z menjavama na obeh straneh. V domačih vrstah je namesto edinega strelca Črnčiča vstopil Rošer, na drugi strani pa je Galešića zamenjal Lotrič. V drugem delu tekme, se je igra razživela in videli smo kopico strelov in priložnosti na obeh straneh.  Začeli so domačini, poizkušala sta Bratranović in Eterović, pri Koprčanih pa je prvi zapretil Pučko.  Omeniti velja še dve imenitni priložnosti člana Rudarja Firerja, najprej iz 66. minute in predvsem iz 79. minute, ko se je sam znašel pred vratarjem Nenezićem, vendar je slednjega le nastreljal in tako se rezultat ni spremenil.  Ob že omenjenih priložnostih, se je zvrstilo še nekaj strelov na obeh straneh, vendar so bili vsi premalo natančni, da bi botrovali k spremembi izida iz prvega polčasa.

Po današnji zmagi so Velenjčani preskočili Koprčane na lestvici, ob tem pa imajo še tekmo manj. Vsekakor nas v nadaljevanju prvenstva čaka še zanimiv boj v zgornjem delu lestvice, saj so ekipe od drugega do petega mesta zelo zgoščene.

Tekst in foto: Erik Gruškovnjak

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…