Po reprezentančnem premoru se na nogometne zelenice podajajo tudi nogometaši v Prvi ligi. Na prvi tekmi devetega kroga se bosta na Stadionu ob jezeru pomerila velenjski Rudar in ljubljanski Bravo. Kluba v letošnji sezoni še iščeta zmagovito formo, poleg tega pa ju tare tudi pomanjkanje individualne kvalitete.


Domačini iz Velenja se v tokratni dvoboj podajajo z zadnjega mesta, ki so ga zasedli po včerajšnjem remiju med Domžalami in Muro. Čeprav imajo Velenjčani in Domžalčani enako število točk pa imajo knapi slabšo gol razliko. Ravno to je glavna težava knapov, ki v letošnji sezoni ne najdejo pravega golgeterja. Morda še najbolj izstopa Rijad Kobiljar, ki pa ima na svojem računu zgolj dva zadetka. Poleg tega je Velenje med prestopnim rokom zapustil Milan Tučić, ki je bil do prestopa ena svetlejših točk kluba. To pa ni bila edina sprememba, s katero se bodo morali spopasti Velenjčani. Stadion ob jezeru je med reprezentančnim premorom namreč zapustil trener Jani Žilnik, ki je v letošnji sezoni z Velenjem uspel zbrati le štiri točke. Zanj je bil usoden poraz proti Celju v preteklem krogu, ko so Grofi slavili z visokih 3:0. Vodstvo kluba je trenersko palico predalo dosedanjemu trenerju mladinskih selekcij Nikoli Jarošu. Velenje v letošnji sezoni še ni zmagalo, prva preizkušnja za novega trenerja pa bo proti Bravu, ki v letošnji sezoni tudi še lovi pravo formo.

Čeprav so Ljubljančani v prejšnjem krogu nekako uspeli osvojiti tri točke proti kranjskemu Triglavu pa to še zdaleč ni bila bleščeča predstava, ki bi si jo varovanci Dejana Grabića želeli. Tekma med Bravom in Triglavom se je končala s kar štirimi rdečimi kartoni, od tega tremi na računu Gorenjcev. Zdi se, da so Ljubljančani do zmage prišli bolj po sreči, kot po znanju. Njihov najboljši strelec Aljoša Matko že nekaj časa čaka na nov zadetek in je edini igralec Brava, ki ima na svojem računu več kot en gol. Ljubljančani so v letošnji sezoni dvakrat zmagali in dvakrat remizirali, kar jih z osmimi točkami uvršča na osmo mesto lestvice. Šiškarji bodo morali v popoldanskih urah nastaviti svoje merilne naprave in strniti vrste, v zadnjeuvrščenih Velenjčanih pa imajo dobrega nasprotnika, proti kateremu lahko zabeležijo drugo zaporedno zmago in si dvignejo samozavest pred tekmami proti težjim nasprotnikom.

Ob 18h nas na Stadionu ob jezeru čaka zanimiv dvoboj klubov, ki bosta morala pokazati veliko več, če želita upata na boljše rezultate v prihodnosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…