[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=772]

Nogometaši Rudarja so v zadnji tekmi 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije po zaslugi avtogola Lamina Dialla z 1:0 premagali Triglav in se znova zavihteli na drugo mesto na prvenstveni lestvici.


Obračun v Kranju se za Velenjčane ni pričel najbolje, saj so že v četrti minuti ostali brez vratarja Matjaža Rozmana. Uroš Palibrk je po hitrem protinapadu Kranjčanov izvrstno našel vtekajočega Alena Krcića, ki ga je pred kazenskim prostorom podrl vratar Rozman in glavni sodnik Roman Glažar mu je namreč pokazal rdeč karton. Zaradi tega je trener Rudarja Jernej Javornk moral opraviti nujno menjavo, iz igre je nato odšel Matej Podlogar, ki ga je zamenjal rezervni vratar Matej Radan. Približno z 18 metrov je s prostim strelom poskusil Vlado Šmit, vendar se je z izvrstno obrambo izkazal Matej Radan, nato pa je do odbite žoge prišel Ajdin Redžič in jo iz neposredne bližine poslal mimo vratnice. V nadaljevanju so pobudo prevzemali gostje in domačim pokazali, da so kljub igralcu manj boljši nasprotnik, saj so z agresivno igro povsem onemogočili domači ekipi, da bi razvila svojo igro. Nogometaši iz Saleške doline so v 11. minuti povedli z 1:0, potem ko je domačega vratarja Darjana Curanovića presenetil njegov soigralec Lamin Diallo in žogo nesrečno potisnil v svoj gol. Kranjčani so pri glavnem sodniku protestirali zaradi prejetega zadetka, še najbolj glasen je bil domači vratar Darjan Curanović, saj naj bi bil menda nad njim storjen prekršek. Sodnik Roman Glažar pa mu je pokazal rumeni karton. Po tem so v igri prevladovali Velenjčani in nekajkrat nevarno zagrozili. Najprej je v 35.minuti po dedni strani pobegnil hitri Denis Klinar, ki je oddal uporabno žogo do Eteroviča, a jo je prestregel vratar Curanovič in požel aplavz s tribun. štiri minute kasneje je bilo vroče pred vrati Triglava, saj nogometaši po izvedenem kotu niso odločno izbili žoge, do žoge je prišel Mate Eterović, njegov stre pa je na koncu zletel nekaj centimetrov mimo leve vratnice Curanoviča. Domači nogometaši, ki so bili večji del prvega polčasa v podrejenem položaju, so edino vredno akcijo spravili skupaj v 29. minuti, ko je v kazenskem prostoru gostov preigraval Uroš Palibrk, ki se je na koncu odločil za strel s kakšnih desetih metrov, vendar je zadel enega od branilcev Rudarja.

Domači trener Siniša Brkič je pred začetkom drugega polčasa z menjavo želel poživiti igro sojih varovancev. Iz igre je vzel nevidnega Davida Ivanušo, v igro pa poslal izkušenega Luko Majcna. Toda menjava ni prinesla nobenega učinka, igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, nekoliko nevarnejši Velenjčani pa so vseskozi nadzorovali na igrišču kadrovsko številčnejše Kranjčane. V 61. minuti so gostje imeli sto procentno priložnost za povišanje vodstva.  Po izvrstni podaji Ivana Firerja je domači obrambi pobegnil Mate Eterović in se na štiri oči srečal z vratarjem Curanovičem,  ki je iz tega dvoboja odšel kot zmagovalec. V zadnjem delu srečanja so bili nogometaši Triglava tisti, ki so več poizkušali z napadalnimi akcijami, vendar ob disciplinirani  obrambi gostov iz Velenja niso uspeli sestaviti  zaključnega strela. V 81. minuti je Leon Črnčič v enem od številnih dvobojih ostal brez nogometnega čevlja in pri sodniku protestiral, da je bil nad njim storjen prekršek, vendar Glažar ni dosodil ničesar. Za popestritev pa je poskrbel tudi navijač navijaške skupine Small Faces, ki je skočil s tribune in stekel na zelenico, vendar se je kmalu vrnil nazaj na tribuno. V končnici so Velenjčani, ki so brez večjih težav nadzirali srečanje, nekajkrat nevarno zagrozili, še posebej velja omeniti dva nevarna poizkusa Ivana Firerja, a se mreža do konca tekme ni več zatresla in ostalo je pri minimalni zmagi gostov, ki se domov vračajo stremi točkami. Velenjčani so se je po zmagoslavju v Kranju znova zavihtela na drugo mesto na prvenstveni lestvici. Čeprav so po točkah ujeli Luko Koper, ki je na tretjem mestu zavoljo slabše razlike v golih, za vodilnim Mariborom zaostajajo osem točk.

Oba današnja tekmeca se bosta v prihodnjem krogu pomerila z ekipama s Primorske. Velenjski Rudar bo na stadionu Ob jezeru gostil Gorico, kranjski Triglav pa odhaja na gostovanje v Koper. Obe tekmi bosta v sredo, 7. maja.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…