S tekmo na Mestnem stadionu Ob jezeru med Rudarjem in Krškim, se je začel 22. krog Prve lige Telekom Slovenije. Knapi so po neodločenem izidu z Mariborom igrali drugo srečanje v nadaljevanju prvenstva, medtem ko je bil za Posavce to prvi dvoboj po zimskem premoru.


Domači so pred svojimi gledalci želeli potrditi dobro predstavo iz Maribora, vendar v prvem polčasu niso bili precej učinkoviti. V četrti minuti je do priložnosti prišel Edin Šehić, vendar je poizkus s petih metrov zletel mimo vrat. Tudi do naslednje priložnosti je prišel Šehić, natančno je meril s petnajstih metrov, s skrajnimi močni pa je njegov poizkus zaustavil vratar gostov, Marko Zalokar. Vratar gostov si je po slabem posredovanju ob predložku, pet minut kasneje, povzročil nemalo težav, na koncu pa žogo vseeno pridobil v svojo posest. Domači so bili vselej nevarnejši, ob poizkusu Dominika Radića v 25. minuti je znova odlično posredoval gostujoči vratar. Na tretjini srečanja je še enkrat bil nevaren Šehić, dve minuti kasneje pa je Milan Tučić, po poizkusu z glavo, žogo poslal preko vrat. Do prve priložnosti so Krčani prišli v 34. minuti, žogo je v kazenskem prostoru sprejel Nikola Mandić, vendar ni prišel do zaključnega strela. Že v naslednjem napadu je Luka Volarič slabo reagiral in ostalo je pri izidu 0:0. Najlepšo priložnost za dosego zadetka je imel Tučić v 42. minuti, po lepi podaji Djaira Parfitt-Williamsa se je sam znašel pred Zalokarjem, žogo pa je poslal za las mimo vrat. Dve minuti pred koncem prvega dela je z močnim strelom poizkusil Radić, vendar se mreža ni zatresla in na odmor sta nasprotnika odšla brez zadetkov.

Knapi so v drugem polčasu izkoristili že prvo priložnost, po predložku Roberta Pušaverja v 47. minuti je z glavo natančno meril Damjan Trifković in popeljal svoje moštvo v vodstvo. Novo priložnost je imel tri minute kasneje iz prostega strela, a je žoga znova za las zgrešila cilj. Posavci so bili nevarni v 53. minuti, Mandić je stekel v kazenski prostor, vendar je Marko Pridigar žogo odbil, v nadaljevanju napada pa priložnosti ni izkoristil Volarič. Naslednjih deset minut se je igra nekoliko umirila, nov poizkus Volariča z roba kazenskega prostora pa je končal preko vrat. Mandić je bil zelo razigran na današnjem srečanju, v 68. minuti je njegov poizkus z enajstih metrov zletel mimo oddaljene vratnice. Pobudo so znova prevzeli knapi in v 72. minuti si je priložnost pripravil Šehić, po preigravanju v kazenskem prostoru pa je njegov poizkus blokiral Klemen Šturm. Rudar je le prišel do povišanja vodstva po kotu, gostje so slabo posredovali in žoga je na koncu pristala pri Josipu Tomaševiću, ki z bližine zadeva za 2:0. Do izteka igralnega časa so knapi držali vodstvo, v 93. minuti se je po hitrem protinapadu sam pred Zaloakrjem znašel Tučić, ki pa je strel mladega napadalca ubranil. Do odbite žoge je prišel Leon Črnčič, ki zadeva v nebranjena vrata, za zmago s 3:0.

V šestem poizkusu je tako Rudar na svojem igrišču le premagal Krško in bodo po 20. odigrani tekmi v sezoni še naprej na četrtem mestu.

Velenje, Mestni stadion Ob jezeru

NK Rudar Velenje – NK Krško 3:0 (0:0)

Trifković 47′, Tomašević 79′, Črnčič 93′

Rumeni kartoni: Kašnik 11′, Šehić 57′; Da Silva 8′

NK Rudar: Pridigar, Trifković (Bolha 82′), Tomašević, Pušaver, Kašnik, Bijol, Pišek, Radić (Črnčič 63′), Šehić, Tučić, Parfitt-Williams (Novak 74′)

NK Krško: Zalokar, Gorenc, Krajcer,Kulinits, Šturm, Volarič (Škrbić 76′), Balić, Da Silva, Kovačič Ogrinec 60′), Mandić, Mujan (Vidović 80)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…