Nogometaše velenjskega Rudarja danes čaka povratni obračun prvega kroga kvalifikacij Evropske lige. Medtem ko so Koprčani praktično že v drugem krogu, pa Velenjčane na gostovanju v Albaniji čaka zahtevno delo, saj so v zaključku domačega obračuna po izenačujočem zadetku Laçija ostali brez ugodnega izhodišča.


“Moramo se posvetiti predvsem sebi. Čaka nas težka tekma na vročem terenu v Laču, a če bomo igrali bolje kot v drugem polčasu prve tekme, lahko presenetimo Albance,” je za spletno strani velenjskega kluba poudaril Jernej Javornik, ki je že po prvi tekmi na tiskovni konferenci poudaril, da svojim varovancem zaupa: “Svojim fantom zaupam, z njimi sem v dobrem in slabem. Vse zahteva svoj čas, poiskati moramo rdečo nit in se približati tistemu, kar smo že kazali v prejšnji sezoni, a je potrebno za kaj takega še veliko postoriti. Kot sem že povedal, tekmo bomo pozabili, gremo naprej, jutri je nov dan.”

Foto: Ana Kos
Denis Klinar bo tudi tokrat eden glavnih velenjskih adutov. (Foto: Ana Kos)

“Naredili smo analize in iskali razlog za padec, a ga nismo našli. Očitno je res vse v glavah. Še sreča, da je bila to le prva tekma in lahko popravimo napako v četrtek,” je o obračunu na celjski Areni Petrol povedal Matjaž Rozman, ki sicer na prvem obračunu ni imel veliko dela. S čuvajem velenjskih vrat se je strinjal tudi Denis Klinar, ki je bil na prvi tekmi eden najboljših, če ne najboljši posameznik v dresu knapov. 22-letni bočni branilec je s svojo hitrostjo Albancem povročal precej težav, tudi tokrat pa bo eno glavnih orožij velenjske ekipe. Mladi reprezentant Slovenije je za klubsko spletno stran poudaril, da je Rudar boljša ekipa: “Še zdaj ne vem, zakaj smo tako padli. Utrujeni nismo bili, to lahko potrdim. Vse je pač v glavah, je bil pa padec nerazumen. Ker smo se prepričali, da smo boljši tekmec, gremo v Albanijo z namenom, da to tudi dokažemo.”

Velenjčani so v Albanijo prispeli včeraj, se nastanili v 50 kilometrov oddaljeni Tirani, danes dopoldne pa so opravili še zadnji trening pred tekmo, ki se bo na stadionu, ki sprejme okrog 4.500 gledalcev, pričela ob 17. uri. Trener Javornik bo lahko v primerjavi s prvo tekmo tokrat računal tudi na izkušena Rusmina Dedića in Daliborja Radujka, medtem ko je nastop Nemanje Stjepanovića, ki je s celjskega igrišča odšepal ob koncu prvega polčasa, še vedno pod vprašajem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…