[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=587]

V sončnem Velenju, kjer se je živo srebro povzpelo do skoraj 20 stopinj Celzija, so nogometaši Rudarja gostili Domžale, ki so do tega kroga bile najuspešnejša ekipa drugega dela prvenstva, saj je moštvo pod taktirko Luke Elsnerja v dveh spomladanskih krogih kot edino vknjižilo vseh šest točk. Niz so prav gotovo želeli nadaljevati tudi na Stadionu ob jezeru, vendar pa so tokrat naleteli na razpoložene domačine, ki so bili v napadu zelo razpoloženi in so slavili s 3:1. Knapi v Prvi Ligi ne poznajo poraza že štiri kroge.


Prve minute so sicer minile ob rahli pobudi gostov, ki so si priigrali nekaj polpriložnosti, vendar pa so streli igralcev v rumenem bili nenatančni in Rozman ni imel veliko dela. Šele po dobrih 20 minutah so prvič zapretili tudi domačini, ko je Črnčič s strelom izven kazenskega prostora ogrel dlani Vidmarja. Nekaj trenutkov kasneje so na drugi strani do najlepše priložnosti v tem delu igre prišli Domžalčani, ko se je po kratki kombinaciji med Aneffom in Parkerjem, slednji znašel sam pred domačimi vrati, vendar je njegov strel iz roba kazenskega prostora zletel preko vrat. Pobudo so nato prevzeli Velenjčani in po pol ure igre tudi povedli, potem ko je Črnčič na desni strani kazenskega prostora podal pol visoko žogo do Radujka, ki je akcijo zaključil s strelom iz voleja in žogo s pomočjo prečke poslal za hrbet nemočnega Vidmarja. Žoga se je sprva sicer od prečke odbila nazaj v vratarjev prostor, vendar na koncu vseeno našla svojo pot v mrežo. Do konca prvega dela so gostje imeli lepo priložnost za izenačenje v 42. minuti, vendar pa je strel Živca bil premalo natančen.

Tudi začetek drugega polčasa je minil ob rahli pobudi gostov, ki pa ni obrodilo sadov. Na drugi strani so Velenjčani hitro izkoristili priložnost, da prednost povišajo in v 52. minuti se je ponovno med strelce vpisal razpoloženi Radujko, ki se je po obrambi Eterovićevega strela znašel na pravem mestu in je odbitek Vidmarja poslal za njegov hrbet. V tem trenutku je Radujko zagotovo bil igralec srečanja, vendar pa je nato v prvi plan stopil domači vratar Rozman, ki je prvič izjemno reagiral po uri igre, ko je iz neposredne bližine obranil strel z glavo Aneffa ter žogo z zadnjimi močmi odbil v kot. Nekaj trenutkov kasneje so Domžalčani ponovno zapravili izjemno priložnost, potem ko so z nekaj hitrimi potezami izigrali domačo obrambo, vendar pa je Parker ob prodoru, v katerem se je znašel iz oči v oči z Rozmanom žogo poslal v desno vratnico, čeprav bi morda bilo bolje, da bi podal v sredino kjer je na podajo čakal Aneff. Le dve minuti kasneje se je po strelu Živca ponovno tresel domači okvir vrat, po odbitku žoge nazaj v polje pa je do strela ponovno prišel Aneff, vendar pa mu je tudi tokrat z izjemnim posredovanjem veselje preprečil Rozman. Domžalčani so za neučinkovitost bili kaznovani deset minut pred koncem, ko je Podlogar po samostojni akciji iz roba kazenskega prostora žogo poslal v daljši vratarjev kot za 3:0. Tri minute kasneje so gostje prišli do znižanja rezultata. Bubalović je nespametno v svojem kazenskem prostoru igral z roko in glavni sodnik je pravilno dosodil najstrožjo kazen, ki jo je uspešno realiziral Parker.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…