[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=576]

Velenjski Rudar se je z visoko zmago proti Triglavu iz Kranja zavihtel na četrto mesto prvenstvene razpredelnice. S to zmago so napovedali ogorčen boj za mesta, ki peljejo v Evropo, kot tudi za naslov državnega prvaka, saj za vodilnim Mariborom zaostajajo vsega štiri točke.


Domači so odločno krenili v današnjo tekmo in si prvo priložnost ustvarili že v 3. minuti, ko je s prostega strela streljal Eterović, vendar je strel, ki je šel preveč po sredini, gostujoči vratar Pelko brez težav zaustavil. Sledila je 8. minuta in vodstvo Rudarja. Po levi strani je prodiral Krefl in s strelom izven 16 metrskega prostora, skoraj iz mrtvega kota, presenetil slabo postavljenega Pelka. Že v 16. minuti bi domačini lahko povišali vodstvo, Klinar je odlično prodrl v kazenski prostor, si lepo pripravil strel, vendar mu je slednjega gostujoči vratar obranil. Domači gledalci pa le niso dolgo čakali do novega zadetka in višjega vodstva, saj je v 21. minuti Firer, po odbitem strelu Eterovića, žogo pospravil v mrežo. Že v naslednji minuti pa nov zadetek. Tokrat je za goste streljal Križaj in s kakih 25 metrov lepo zadel. Na gostujoči zadetek so Velenjčani hitro odgovorili in le dve minuti zatem ponovno zadeli. Tokrat je v gostujočem kazenskem prostoru z glavo zadel Črnčič in popeljal domače na varnejšo razdaljo.  Trije goli v štirih minutah so prav gotovo lepo razgreli občinstvo na Stadionu ob Jezeru. Toda to še ni bilo vse. Za novo veselje so zopet poskrbeli domači igralci. V 38. minuti je kotu lepo z glavo zadel Knezović in domače na počitek odpeljal z visokim vodstvom. Na semaforju je pisalo: Domači 4, Gosti 1.

Velenjčani se niso zadovoljili z visokim vodstvom in so v drugi del srečanja krenili nič manj motivirano kot na začetku tekme. Tekla je 49. minuta, ko je Klinar lepo podal v kazenski prostor Eteroviću, le ta pa je grdo zgrešil.  V 52. minuti pa zopet danes odlični Klinar, ki je z desne poslal žogo v gostujoči kazenski prostor, tam je Črnčič lepo namestil žogo Radujku, ki je s pravo bombo zabil žogo v mrežo.  Po vodstvu domačih s 5:1, je motivacija na igrišču razumljivo padla. Sicer je bilo še nekaj strelov z obeh strani, vendar nič kaj nevarnejšega.  Zadnji zadetek za končnih 6:1, je dosegel Eterović ki se je po strelu iz kota najbolje znašel v kazenskem prostoru.

Kot zanimivost današnje tekme povejmo še, da je kljub kar sedmim zadetkom, bilo tudi prav toliko različnih strelcev. V naslednjem krogu nas čaka derbi kroga v Novi Gorici, kjer gostuje Rudar. Triglav čaka prav tako težka tekma, saj jim v goste prihaja Luka Koper.

Avtor: Erik Gruškovnjak

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…