[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=82]

Tradicija v Velenju se nadaljuje, saj so Velenjčani brez večjih težav premagali Triglav in mu nasuli tri zadetke. Dva zadetka je danes prispeval odlični hrvaški napadalec, nekdanji Muraš, Mate Eterović, tretji zadetek in končni rezultat pa je postavil Matej Podlogar. Z današnjo zmago in s tekmo več so se Velenjčani zavihteli takoj za Mariborom na drugo mesto prvenstvene lestvice. Triglav v Velenju ni bil kos domačim, celo tekmo so bili v podrejenem položaju, v igri je bilo zopet veliko napak. Današnji poraz je Kranjčane pahnil na zadnje mesto.


Že na ogrevanju pred tekmo je za slabo voljo v taboru Triglava poskrbela poškodba prvega vratarja Žana Pelka, zamenjal ga je mladi Grega Sorčan. Velenjčani so odločno krenili v napad od prve minute in stisnili goste pred kazenski prostor. Njihov pritisk je kmalu obrodil sadove, saj so domači povedli že v 4. minuti. Mate Eterović je izkoristil odličen predložek Aleša Jeseničnika in z glavo premagal Sorčana. Šele v 12. minuti je Triglavu uspelo organizirati prvi napad, streljal je najboljši strelec Kranjčanov Mustafa Nukič, a je žoga zletela mimo vrat. Po zadetku so domači prikazali še nekaj nevarnih akcij. Najprej je sledil nenatančen strel Rajka Rotmana in Davida Kašnika. Najlepšo priložnost za povišanje vodstva po podaji iz kota je imel Firer v 34. minuti. Nato se je igra umirila, večinoma je potekala na sredini igrišča.

Prevlada Velenjčanov se je nadaljevala tudi v 2. polčasu. Že po petih minutah zopet lepa akcija domačih. Začel jo je Firer, ki je lepo našel Jeseničnika, ta je poslal predložek v sredino, kjer je za las zamudil Eterović. Kmalu zatem v 59. minuti je Črnčič poslal odlično podajo v kazenski prostor do Eterovića, ki je zadel drugič na tekmi. Nato je nevarno streljal Jahić iz razdalje, a je žoga zletela mimo leve vratnice. V 66. minuti je trener Kosić želel z dvema menjavama spremeniti potek igre Triglava, toda dogajanje na zelenici se ni kaj bistveno spremenilo. Še naprej so dominirali in napadali Velenjčani. Najprej je streljal Leon Črnčič, a mimo vrat. Čez deset minut pa lepa samostojna akcija Firerja, ki je preigraval v kazenskem prostoru, prišel do strela, gledalci so videli že zadetek, a je žoga zadela le zunanji del mreže. Končni rezultat pa je v 90. minuti postavil Matej Podlogar. Jeseničnik je izvedel prosti strel, podajo pa je z natančnim strelom iz obrata zaključil Podlogar in Velenjčani so se veselili visoke zmage.

Zaslužena zmaga Velenjčanov, že tretja v tej sezoni, zato so se prebili na drugo mesto in dihajo Mariboru za vrat. Mate Eterović pa s štirimi zadetki sam kraljuje na lestvici strelcev. Triglav pa bo moral točke iskati kje drugje. Trenerja Dušana Kosića pa očitno čaka težko delo. Njegovi varovanci so v štirih krogih zbrali le točko, tako da so na lestvici zadnji. Vse tekme 5. kroga bodo odigrane v soboto. Rudar gostuje v Gorici, v Kranj pa prihajajo gostje iz Obale.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…