Po tem, ko je velenjski Rudar med tednom skorajda senzacionalno iz Pokala Slovenije izločil lanske zmagovalce ljubljansko Olimpijo, je v Velenju znova zasijalo malce sonca. Kljub nadaljevanju sezone v Pokalu pa so Knapi še brez zmage v Ligi, kar jih drži na zadnjem mestu lestvice.


Na prvi tekmi nedeljskega sporeda v Velenje prihajajo Domžale. To bo zanimiva tekma dveh ekip, ki sta v zadnjem času zamenjali glavnega trenerja, Velenjčani so na trenersko mesto posadili Nikolo Jaroša, Domžalčani pa Andreja Razdrha. Čeprav so Knapi v Pokalu napredovali v naslednji krog pa jih sedaj spet čaka prvoligaška tekma. V tem tekmovanju pa Velenjčani igrajo veliko slabše, saj v letošnji sezoni še niso okusili slasti zmage. Na devetih tekmah so štirikrat remizirali in kar petkrat izgubili. S štirimi točkami se tako Velenjčani nahajajo na samem dnu. Nogometaši Nikole Jaroša so izgubili tudi v zadnjem krogu, ko jih je doma premagal ljubljanski Bravo. Vendar so z velikim skalpom proti Olimpiji zagotovo pridobili prepotrebno samozavest pred drugo četrtino sezone. V dobri formi pri domačinih igra njihov izkušeni kapetan Damjan Trifković, ki je zadel oba zadnja zadetka. Proti Bravu je iz prostega strela zadel tolažilni gol ob porazu, njegov odličen strel z razdalje pa je Velenjčanom prinesel zmago nad Zelenimi iz Ljubljane. Trifković je zadel edini gol na tekmi in svojo ekipo popeljal v naslednji krog.

Na drugi strani Velenjčanom stojijo Domžale, ki so na zadnji tekmi prve četrtine prvenstva vendarle prišle do tako željene prve zmage v sezoni. Po tem, ko je trenersko klop po nizu slabih rezultatov zapustil Simon Rožman, se je na vroč trenerski stolček Rumene družine vsedel nekdanji strateg Sežane Andrej Razdrh. Ko je v mestu ob Kamniški Bistrici zavel nov veter, so tudi Domžalčani proti Triglavu osvojili svoje prve tri točke. Vendar tudi v gorenjski prestolnici ni šlo vse tako zlahka. Rezultat je bil še v 90. minuti izenačen na 2:2, po tem pa je v izdihljajih srečanja enega najpomembnejših golov v prvenstvu zadel Damjan Vuklišević in rumenim iz Domžal prinesel izjemno pomembno zmago. Rumeni so bili uspešni tudi v Pokalu, kjer so brez večjih težav nadigrali drugoligaša Brda in tekmo rutinirano dobili s 0:3.

Prva tekma v sezoni se je končala z rezultatom 2:2, oba gola pa je za Velenjčane dosegel sedaj že njihov nekdanji zvezdnik Žiga Škoflek. Zanimivo bo videti, katera od ekip bo uspela nadaljevati svoj zmagoviti niz, saj obe ekipi močno potrebujeta točke, da se dvigneta po lestvici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prva kadrovska poteza Celja, napadalec se vrača po sedmih letih

Iz Nogometnega kluba Celje, so danes sporočili, da se je njihovemu moštvu pridružil Gregor…