[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=496]

Velenjčani so na svojem stadionu ob jezeru danes gostili Zavrčane in jih z dvema zadetkoma v končnici dotolkli ter na koncu zasluženo slavili s 3:0. To je že sedma zaporedna prvenstvena tekma, v kateri je Rudar ostal neporažen oziroma deveta zaporedna, če v računico dodamo še dve zmagi v pokalu proti Celju. Srečanje je predvsem v prvem polčasu minilo v razmerah, ki so bile na meji regularnosti, saj je igrišče na nekaterih delih bilo zelo razmočeno zaradi močnega dežja, ki je neumorno padal skozi celotni prvi polčas in prenehal šele med odmorom.


Voda, ki se je nabirala na določenih delih igrišča je onemogočala hitro in kombinatorno igro obeh moštev, večkrat pa je napade oziroma podaje “presekala”. Razmere je oteževal tudi močan veter, ki je v prvem polčasu pihal proti vratom Rozmana, kar je domačemu vratarju povzročalo obilico težav. Po začetnem otipavanju je do prve priložnosti preko Klinarja prišel Rudar. Domači vezist je poizkušal s strelom iz roba kazenskega prostora, ki ga je Fink ubranil, vendar žogo odbil na nogo Podlogarja, ki pa tega ni znal izkoristiti in je iz neposredne bližine žogo poslal mimo vrat. Igralci Zavrča so nekajkrat nevarno kombinirali, vendar pa jim je večkrat ponagajal razmočen teren, ki je zaustavljal podaje in povzročal padce. Gosti so tako večinoma poizkušali s streli od daleč, nekajkrat tudi s streli iz ogromne razdalje, ki so s pomočjo vetra nevarno pretili vratom Rozmana. Sunek vetra je domačemu vratarju ponagajal tudi v 20. minuti, ko je podaja Šafarića iz kota spremenila smer in prišla do Kokola, ki pa je reagiral nespretno in jo žogo poslal tik ob desni vratnici. Velenjčani so nadaljevali z dobro igro in si preko Podlogarja priigrali nekaj priložnosti, vendar je Fink vselej bil uspešnejši, vse do 38. minute. Firer je prodrl pred gostujoča vrata in streljal v daljši vratarjev kot, Fink je njegov strel ubranil in žogo odbil, vendar se ta znova odbila točno na nogo nasprotnika, v tem primeru Črnčiča, ki mu iz bližine ni bilo težko zabiti za vodstvo.

Močan naliv, ki je oteževal igro v prvem polčasu je skoraj ponehal tik pred začetkom drugega dela, ki se je nadaljeval z dobro igro Rudarja. Na začetku je nevarno zapretil Firer, ki je streljal iz 20 metrov, vendar je Fink njegov strel brez težav ukrotil. Kasneje sta pri domačinih bila nevarna predvsem Bratanović in Podlogar, ki sta nekajkrat nevarno kombinirala pred gostujočimi vrati, vendar brez uspeha. V 65. minuti je po lepi podaji Rotmana blizu zadetka bil Radujko, ki pa je žogo poslal tik ob desni vratnici. Napadi domačinov niso pojenjali, vendar pa so se po pravilu zaključevali s streli mimo vrat. Petnajst minut pred koncem so ponovno začeli igrati tudi Zavrčani, ki so iskali izenačujoč zadetek, vendar pa je obramba Velenjčanov delovala zelo zanesljivo in gostom ni omogočala veliko prostora. Ko je že kazalo, da se bo srečanje končalo z minimalno zmago Rudarja pa nov zadetek. Mokro igrišče je tokrat ponagajalo gostom, ki so v obrambi skoraj izgubili žogo, vendar je do nje na 20 metrih prvi prišel Fink in jo izbil, vendar ob tem zadel v telo Rošerja. Žoga se je nato odbila do Klinarja, ki je z dolgim strelom iz okrog 40 metrov žogo poslal preko Finka in v prazno mrežo. Piko na i je v sodnikovem dodatku z atraktivnim strelom z glavo, po lepi podaji Črnčiča z leve, postavil Rotman.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…